Sport
NIŠTA OD NASTUPA NA EUROPSKOM MALONOGOMETNOM PRVENSTVU

Koronavirus zaustavio Osijek na putu do španjolskog Luga
Objavljeno 1. prosinca, 2021.

Prije nego što su ljetos vratile državni primat u svoje dvorište postavši prvakinje i potom dostojno zastupale Hrvatsku u Ligi europskih prvakinja, nogometašice Osijeka početkom su tekuće godine bile pobjednice Prve hrvatske malonogometne lige za žene (1. HMNLŽ) u sezoni 2020./2021. te tako stekle pravo nastupa na Europskom malonogometnom prvenstvu za žene (FWEC – Futsal women‘s European Champions).



Ishodile su tako novu prigodu za kontinentalno dokazivanje te promociju grada i države koja u ženskom nogometu zaostaje za europskom vrhuškom. Prije samo nekoliko dana sve se činilo idealno, Osječanke su se pobjedama na velikom terenu pripremale za europsku malonogometnu scenu, spremale su se za put u Španjolsku, no prema Pirenejskom poluotoku, gdje su u četvrtak u 20 sati trebale igrati s domaćinom Pescados Rubén Burelom, nisu krenule. Zaustavio ih je koronavirus. Na testiranju neposredno prije polaska za španjolski Lugo, gdje će se taj turnir od 2. do 5. prosinca održavati, nekoliko igračica Osijeka bilo je pozitivno na COVID-19 te se stoga nije moglo otputovati i sudjelovati na tome atraktivnom kontinentalnom natjecanju. Prema pravilima u Hrvatskoj, ekipa sad mora provesti 14 dana u samoizolaciji, no to neće bitno poremetiti nogometne planove. Naime, Osječanke su u domaćem prvenstvu trebale u nedjelju igrati samo još u Rijeci susret desetog prvoligaškog kola, koji su zbog planiranog puta u Španjolsku odgodile za proljeće, tako da su i zaključile natjecateljske aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini.

Turnir u Lugu će se nastaviti bez sudjelovanja hrvatskog predstavnika jer u ostalim ekipama nisu zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus. Inače, na turniru sudjeluju i nogometašice domaćeg Pescados Rubén Burela, Normanočka (Rusija), Benfice (Portugal), Tesla Harkiv (Ukrajina) i Futsal Pescare (Italija). D. Lekšan
U ekipu Osijeka

uvukla se korona, pa djevojke umjesto u Španjolsku moraju

u samoizolaciju

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike