Sport
HALIL JAGANJAC BRILJIRA OVE SEZONE

Zbog njega utorkom umjesto
Lige prvaka treba gledati NEXE
Objavljeno 2. prosinca, 2021.

Vezani članci

NEXE I DALJE GAZI U EUROPI

Samo ozljede mogu zaustaviti "gromove" u strašnom pohodu

Kažu kako Hrvati prate rukomet samo mjesec dana u siječnju. Utorkom navečer od 20.45 sati uglavnom im je rezerviran termin za nogometnu Ligu prvaka. Za promjenu, onima koji će u siječnju znati sve o rukometu, predlažem da utorkom navečer, ako ne misle po sve gušćoj magli i zaobilaznim cestama zbog radova pohoditi u Našice, prebace na Arenasport na programu na kojem igra NEXE. Našičani ove sezone pružaju sjajne partije, no jedan igrač posebno oduševljava. Ne ostavlja ravnodušnim cijelu rukometnu Europu.



"Koliko ih je ovaj put Halil zalajlo?" Susretnem se s pitanjem nakon svake pobjede NEXE-a, gdje mi sugorovnik parafrazira čuvenu rečenicu iz srpskog filma "Lepa sela lepo gore". Protiv Gorenja u utorak navečer kada se, usput budi rečeno, ni nije igrala Liga prvaka, devet. Ove sezone u Europi na devet utakmica 63 pogotka, što je sedam po utakmici. U skupini gdje su sve vrlo ozbiljni suparnici, statistika mu je još bolja. Na pet odigranih utakmica postigao je točno 40 pogodaka. Bude li zdravlja, a toga danas najviše nedostaje u svlačionici NEXE-a, prošlogodišnjih već odličnih 80 pogodaka bit će sigurno prebačeno. Jaganjac djeluje fizički moćno. Nezaustavljiv u polukontri, u napadu pronađe prostor za šut i preko i pokraj bloka. Spreman je preuzeti odgovornost, pa je tako u zadnjim sekundama odlučio utakmicu i protiv PAUC Handballa i Logrono La Rioje. Olakšavaju mu posao i suigrači. Rade akciju i blok za njega, svjesni su kakvog igrača imaju na terenu. Tomislav Severec je u prvom susretu kvalifikacija Europske lige u Danskoj čak priznao i prekršaj za isključenje kojeg nije učinio samo da bi Jaganjac do kraja ostao u igri.



Ne iscrpljuje se NEXE-ov "Jagi 45" samo u napadu. U obrani igra na ključnoj poziciji trojke i(li) četvorke. Igra u "oba pravca" danas mu je dodatna vrijednost. Zbog kojeg ga smatraju europskom rukometnom budućnosti. Jaganjcu je tek 23. Možda je europska budućnost, ali sada je jasno hrvatska rukometna sadašnjost. Bilo je proteklih godina "ping-ponga" s njegovom ulogom u reprezentaciji. Povjerenje u njegove kvalitete odjednom se smanjilo kada je 2018. dolaskom u NEXE iz skopskog Metalurga uzdrmao odnose u hrvatskom rukometu. Tada je neskriveno razočarao i tadašnjeg izbornika Linu Červara, koji mu je u Metalurgu i dao sve ovlasti, ali je očekivao kako će se njihova suradnja nastaviti u Zagrebu, a čiji je Lino tada bio trener. Današnji izbornik Hrvoje Horvat ne bi smio više imati nikakve dvojbe.



Poznate su mu Jaganjčeve kvalitete, donedavno mu je bio trener u NEXE-u, a u čijem ćemo ga dresu još kratko gledati. Do ljeta, kada odlazi u Kielce. I zato se utorkom isplati prebaciti na Arenusport. Ili doći u Našice. K.Lacković
40

pogodaka postigao je Halil Jaganjac na pet utakmica u skupini Europske lige

Najčitanije iz rubrike