Sport
NEXE I DALJE GAZI U EUROPI

Samo ozljede mogu zaustaviti "gromove" u strašnom pohodu
Objavljeno 2. prosinca, 2021.
U 26. minuti susreta s Gorenjem ozlijedio se vratar Moreno Car, pridruživši se tako nizu svojih suigrača

Vezani članci

HALIL JAGANJAC BRILJIRA OVE SEZONE

Zbog njega utorkom umjesto Lige prvaka treba gledati NEXE

U 26. minuti NEXE je protiv Gorenja imao prednost 13:7. Već tada su sustigli "minus šest" iz Velenja, gdje su doživjeli do sada jedini poraz u skupini Europske rukometne lige.



Gol-razlika još uvijek ne igra ulogu, ali u skupini gdje nakon odigravanja prve polovine utakmica svi još mogu proći u osminu finala, i to može na kraju biti presudno. Zato konačnih 31:23 za NEXE čini "dodatnu vrijednost".

Kuzmanović zamijenio Cara


Pri vodstvu 13:7 u prvom poluvremenu teško se moglo pomisliti da nešto može poći po zlu. No "zlo nikada ne spava". Vrataru Morenu Caru nezgodno je na nogu stao igrač Gorenja Ibrahim Haseljić, i čuvar vrata NEXE-a završio je na podu uz bolnu grimasu. Poslije je iznesen s terena uz pomoć suigrača. Car je u nastavku mogao stati na nogu, ali ne na vrata, a osmijeh mu se, ali i ostatku našičke momčadi, vratio kada ga je uspješno zamijenio mladi Dominik Kuzmanović. Vratar kadetske reprezentacije Hrvatske, koja je ljetos osvojila titulu europskih viceprvaka, ubilježio je osam obrana. Nije se preplašio odgovornosti. Nije osjetio teret zbog toga što su vratarske pozicije ostale na leđima jednog tinejdžera. Jer osim Cara već se ozlijedio i Mihailo Radovanović.

- Ovo je po svemu trebala biti Morenova večer. Da je ostao na terenu, on bi ih sam riješio - pričao je mladi Kuzmanović, zahvalivši pri tome i svojim suigračima na sjajno odrađenoj obrani.

Zbog silnih ozljeda trener Našičana Branko Tamše za obrambenu je zonu morao pronaći unutarnja rješenja. Kaže kako je novu obrambenu formaciju složio "preko noći". Uoči susreta otpao je i Alen Blažević. Važnu ulogu dobio je zato Miha Kavčič, koji je ljetos pristigao u Našice upravo iz Velenja. Bio je briljantan protiv bivšeg kluba. Ne možemo se sjetiti ijedne pogreške, da mu je igrač uspio pobjeći.

- Rekli smo na poluvremenu da igramo za Morena ovu utakmicu. Baš se grdo ozlijedio. Kuzmanović je odlično obranio. Nije se ni osjetilo da nema Morena - poručio je nakon utakmice, nakon četvrte pobjede u Europskoj ligi, slovenski pivot u redovima NEXE-a.

Kao u domu zdravlja


NEXE u Europi djeluje moćno. Možemo samo zamisliti kako bi izgledao da Tamše ima sve igrače na raspolaganju. Čini se, jedino ozljede mogu zaustaviti ambicije našičke momčadi. Čija svlačionica sada djeluje kao čekaonica u domu zdravlja. Sljedeći, molim! Još se ne zna Careva dijagnoza. Znat će se tek kada splasne oteklina. Dobar je znak da Moreno može stati na nogu. Mihailo Radovanović, premda mu je napukla kost ispod oka, mogao bi se među prvima vratiti. No neko vrijeme NEXE će se morati osloniti na Kuzmanovića i jednog od vratara iz svoje druge momčadi. Još od ljeta nema Kevića i Bakića. Povratak se očekuje tek u nastavku sezone. Do kraja sezone neće biti Frana Milete, koji je pobjedu nad Gorenjem nakon susreta proslavio naslonjen na štake na sredini terena. Pod nož zbog problema sa šakom išao je i Borna Manci-Mičević. Problema s koljenom ima Saša Barišić-Jaman, a kako je zub vremena zahvatio i Alena Blaževića, protiv Gorenja je ulogu kapetana preuzeo zamjenik kapetanova zamjenika Mario Tomić. Dobra je vijest što se bliži kraj klupske polusezone. U Europi pred NEXE-om je još gostovanje u Magdeburgu, sljedećeg utorka, gdje, objektivno, nema što izgubiti. Nastavak je tek sredinom veljače, do kada bi se dio igrača ipak mogao oporaviti. Prije stanke, koja će biti samo za igrače koji neće biti na reprezentativnim okupljanjima, slijede još dva kola u "premijerki". U koje će Tamši i njegovi igrači ući sada već sa strahom od pojave novih ozljeda. Zato nakon svakog europskog okršaja Tamše daje igračima slobodan dan.

- Moraju se igrači malo "sastaviti" i onda idemo dalje - poručio je trener NEXE-a.



Krešimir Lacković
NEXE       31 (14)

Gorenje        23 (9)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Erdoan Vitaku i Arsim Vitaku (Kosovo)

NEXE: Kuzmanović (8+0), Vejin 1, Car (7+0),Greganić, Jelinić 5, Vida, Velkavrh 1, Severec 2, Godec, Moslavac, Tomić 2, Melić 8, Jaganjac 9, Kavčič 2, Markušić 1, Pribetić

GORENJE: Haseljić 6, Tajnik, Verboten, Velić 1, Starc, Miklavčič 1, Drobež, Sokolić 5, Šiško 2, Grmšek 1, Taletović, Slatinek Jovičić 2, Predović 2, Kavčič 3, Ravnikar

SEDMERCI: NEXE 6(5); Velenje 4(4); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minute (Jelinić 2, 2, Pribetić 2), Gorenje 10 minuta (Drobež 2, Šiško 2+2, Predović 2, trener Jovičić 2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike