Osijek
DJECI PREDSTAVLJENI MODELI KATASTROFA

Uskoro stiže i simulator potresa
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Ravnateljstvo civilne zaštite ove je godine pri obilježavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa predstavilo edukativne modele katastrofa nabavljene preko projekta "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" za djecu u osam osnovnih škola u Hrvatskoj. Među ostalima, modeli su predstavljeni i u osnovnim školama "Retfala" i "Ivan Filipović" u Osijeku.

- Poseban naglasak koji ove godine, obilježavanjem Međunarodnog dana SROK-a, Ravnateljstvo civilne zaštite želi dati jest ulaganje u najmlađe generacije i edukaciju djece i mladih o smanjenju rizika od katastrofa kao prioritet Ravnateljstva u naporima podizanja svijesti i promocije važnosti smanjenja rizika od katastrofa. U Osijeku smo prezentirali setove modela simulacije katastrofe kao što su poplava, potres ili erozije tla te ujedno školarcima predstavili izložbu opreme za spašavanje Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH. Djeci je to bilo jako zanimljivo jer su mogla vidjeti modele, što je puno bolje nego kada im se samo nešto riječima opisuje - rekao je Zvonko Grgec, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek.

Glavni cilj edukativnih aktivnosti je jačati otpornost zajednice na katastrofe, odnosno stvoriti temelje za daljnji razvoj i integraciju smanjenja rizika od katastrofa u svim dijelovima društva te podizanje svijesti i edukacije mladih i djece uvođenjem teme smanjenja rizika od katastrofa u nastavni proces. Uz već nabavljene modele katastrofa, projektom će se izraditi stručni priručnik za učitelje i brošure za učenike osnovnih škola te nabaviti edukacijsko vozilo – simulator potresa. S.Lacić
Možda ste propustili...

JAVNA SLAVINA KOD STAROG STUDENTSKOG DOMA

Vodovod isprao cjevovod i voda je ponovno - pitka

Najčitanije iz rubrike