Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Zrinski se kroz gužvu probio na vrh
Objavljeno 20. rujna, 2021.

Vrh su tablice dodatno "zakuhali" ishodi susreta sedmog trećeligaškog kola nakon kojeg je Zrinski vratio lidersku poziciju predvodeći tercet sa po 14 bodova. Na tome su skoru ostali Đakovčani doživjevši prvi sezonski poraz u Slavonskom Brodu u jednom od dva etapna derbija. Do 12. minute domaćin je stekao ključnu prednost, ne i neočekivanu, jer je Marsonia u borbi za titulu prvaka. Iz koje nisu ispali gosti, ali je postalo izvjesno da je natjecanje izjednačenije kao rijetko koje prije. Drugi je sada Vukovar 1991 osvojivši bod u Borovu naselju u srazu s prošlosezonskim prvakom iz Belišća. Domaći sastav trenera Miroslava Bojka na odmoru je imao minimalnu prednost koju su štićenici Davora Rupnika početkom nastavka anulirali. Jurjevčani, pak, nisu imali milosti za obližnje Čepinčane koji su na tamošnjoj "Bari" bili potopljeni s četiri komada igrajući sat vremena s igračem manje, ali kada su već bili pogodak u minusu. Četiri pogotka postigli su i Kutjevčani u Našicama gdje je NAŠK porazom ostao na tri boda i pao na posljednju stepenicu jedini još bez pobjede. Do prve je požeška Slavonija stigla u oriovačkom derbiju začelja gdje je Oriolik daleko od prošlosezonskih izdanja. Sloga je nastavila buđenje protiv gostiju iz Pleternice koji su pali u nastavku novogradiške utakmice primivši tri komada uz čiji je uradak domaćin napustio posljednju poziciju. Istodobno je u Dardi bio međusobni okršaj novaka pristiglih iz četvrtoligaškog razreda u kojemu je hit iz Gornje Vrbe uvodno bolje djelovao, ali je i on Baranju napustio osjetno poražen nakon čega je sastav trenera Ivice Vučka došao na samo dva boda zaostatka za liderom. Graničar je tri zadržao u Županji protiv zahuktale Vuteks Sloge, a Bedem jučer u Ivankovu u srazu s posustalim Slavoncem koji je nizom poraza znatno pao u redoslijedu u kojemu se domaćin sada uzdigao. D.L.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rezultati 7. kola: Bedem (Ivankovo) - Slavonac (Bukovlje) 2:1, Graničar (Županja) - Vuteks Sloga (Vukovar) 2:0, NAŠK (Našice) - Kutjevo 2:4, Zrinski (Jurjevac) - Čepin 4:0, Vukovar 1991 - Belišće 1:1, Marsonia (Slavonski Brod) - Đakovo Croatia 2:0, Sloga (Nova Gradiška) - Slavija (Pleternica) 3:0, Oriolik (Oriovac) - Slavonija (Požega) 1:2 i Darda - Omladinac (Gornja Vrba) 5:1.


U 8. kolu, 25. i 26. rujna, sastaju se: Bedem - NAŠK, Kutjevo - Graničar, Vuteks Sloga - Zrinski, Čepin - Sloga, Slavonac - Omladinac, Slavija - Marsonia, Slavonija - Vukovar 1991, Belišće - Darda i Đakovo Croatia - Oriolik.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike