Crna kronika
U PROMETU ZATEČEN RECIDIVIST

Vozio sa 3,71 promila, i to pod zabranom
Objavljeno 9. rujna, 2021.
U mjestu Vranovci u Brodsko-posavskoj županiji u utorak oko 16.20 policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 42-godišnjak pod utjecajem 3,71 promila alkohola u krvi. Provjerom je utvrđeno da muškarac upravlja automobilom pod zabranom kao i da se radi o vozaču koji je učestali počinitelj prometnih prekršaja, tzv. recidivist. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do otrežnjenja. Policajci su protiv vozača podnijeli optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Istoga dana u 19.43 u Majerju, na varaždinskom području, policajci su presretačem zaustavili VW Golf 2.0 tdi kojim je upravljao mladi vozač u dobi od 23 godine brzinom od 122 kilometra na sat u naseljenom mjestu, gdje je brzina ograničena na 50 km/h. Nadzorom vozača također je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,29 promila. Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju od pet mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršajima vozaču će se odrediti 10 negativnih prekršajnih bodova, a zbog čega mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Samo prošlog vikenda u nadzoru prometa policajci su zatekli 17 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu, tzv. recidivisti, koje su počinile 18 teških prekršaja od kojih su 12 bili nedopuštena koncentracija alkohola, četiri upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita te dva nepoštovanje dopuštene brzine kretanja. Tri vozača zadržana su u posebnim prostorijama policijskih postaja do 12 sati, a protiv devet vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni. Prema statističkim pokazateljima, u prvih osam mjeseci 2021. godine u prometnim nesrećama smrtno su stradale 194 osobe, što je 20 osoba ili 11,5 posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine kada su poginule 174 osobe.

- Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život - poručuju iz MUP-a. S.Lacić
122 km/h, a dopušteno je 50 km/h, vozio je pijani 23-godišnjak. Slijedi poništenje dozvole

Možda ste propustili...

POLICIJA ZABILJEŽILA 4596 PREKRŠAJA

Bez poginulih u prometu za vikend

TIJEKOM VOŽNJE AUTOMOBILA

Kombinirao je kokain i alkohol

Najčitanije iz rubrike