Sport
MOGUĆ VELIKI ZAGREBAČKO-BEOGRADSKI OBRAČUN

Prođe li Legiju, Dinamo za LP ide u borbu s beogradskom Crvenom zvezdom ili Šerifom
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.

Dinamo prije plasmana u play-off Lige prvaka mora preskočiti poljsku Legiju, protiv koje će igrati u 3. pretkolu, a ako to napravi, mogla bi slijediti poslastica, nešto više od obične nogometne utakmice. Moguć je novi okršaj Dinama s beogradskom Crvenom zvezdom. Onaj manje atraktivan suparnik Zagrepčanima bi mogao biti moldavski Šerif.



Zagrebački nogometni klub u posljednjoj je rundi kvalifikacija bio postavljen za nositelja, a među klubovima koji su mu prijetili bili su i CFR 1907 Cluj, Young Boysi, Malmö, Rangers ili Brondby. No kuglice su odlučlile da ide na pobjednika susreta Crvena zvezda - Šerif. Odmah nakon ždrijeba društvene su mreže i navijači hrvatskog i srpskog prvaka "podivljali".



- Napokon ta utakmica, daj Bože da igramo s Crvenom zvezdom i da im pokažemo. Jači smo od njih i nemamo se čega bojati - uglavnom komentiraju navijači zagrebačkih "modrih".



No do utakmice Dinama i Zvezde je daleko, jer oba kluba za to imaju još dosta posla. Dinamo u dvije utakmice mora preskočiti Legiju, a Crvena zvezda Šerif. I jedni i drugi su favoriti, ali dvije utakmice dijele ih od međusobnog okršaja.



Plasmanom u 3. pretkolo nogometne Lige prvaka Dinamo je osigurao i "europsku jesen", najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. No u Maksimiru ne žele razmišljati o konferencijskoj ili Europskoj ligi, njih zanima samo skupina Lige prvaka. Za nju mora preskočiti još dvije prepreke, prvo Legiju, a potom i play-off. U slučaju poraza od Legije "modri" će zaigrati u play-offu Europske lige, a pobjeda u toj rundi znači plasman u EL, poraz mjesto u skupini Konferencijske lige.



No nakon ždrijeba najviše se govori o tom mogućem susretu Dinama i Zvezde, koji se nisu sastali od raspada Jugoslavije i onog "rata" na Maksimiru koji su izazvali gostujući Delije. Zagrebački klub igrao je u kvalifikacijama Lige prvaka 1997. godine protiv najvećeg Zvezdinarivala Partizana i prošao dalje, a zaprešićki Inter bio je jedini hrvatski predstavnik protiv kojeg je Zvezda igrala u Europi. No susret Zaprešićana sa "zvezdašima" izazvao je mnogo, mnogo manju pozornost nego mogući Dinamo - CZ. Ako do njega, dođe bit će to samo još jedna u nizu nogometnih utakmica, ali za navijače obaju klubova to je daleko od "obične utakmice".



Ivana Liović
Dinamo i Crvena zvezda nisu se sastali od raspada bivše države

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike