Sport
TENIS

Britanci zbog korone bez udarnog dvojca
Objavljeno 16. srpnja, 2021.
Nakon najbolje britanske tenisačice Johanne Konte (30), zbog pozitivnog testa na koronavirus Igre u Tokiju propustit će i najbolji britanski tenisač Dan Evans (31), koji je trenutno 28. tenisač svijeta.

- Nažalost, nedavno sam bio pozitivan na COVID-19 i neću se moći na vrijeme pripremiti za Olimpijske igre. Izuzetno sam razočaran, trenutačno sam u samoizolaciji prema smjernicama koje je postavila vlada - napisao je Evans na Instagramu.

Evans je vijest o odustajanju objavio 24 sata nakon što je isto učinila i Johanna Konta, koja je bila prisiljena povući se i s Wimbledona dan prije početka turnira nakon što je član njezina tima bio pozitivan na COVID-19. Ubrzo je i 38. tenisačica svijeta razvila simptome, a test je pokazao kako je pozitivna.

- Kao rezultat toga nisam uspjela trenirati posljednja dva i pol tjedna i, nažalost, moje se tijelo dovelo u situaciju da ne mogu biti potpuno spremna - objavila je Konta na Twitteru. Glavna britanska nada za osvajanje medalje u Tokiju sada je dvostruki olimpijski pobjednik Andy Murray (34).



Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike