Kultura
ZATVOREN JE OLJK

Svi, i mali i veliki uživali su
14 dana, vidimo se 2022.
Objavljeno 13. srpnja, 2021.
Unatoč aktualnoj pandemijskoj situaciji, 21. OLJK okupio je oko osam tisuća posjetitelja

Drama Monike Herceg "Gdje se kupuju nježnosti", koju je u utorak na glavnoj festivalskoj pozornici u Parku kralja Petra Krešimira IV. izvelo Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, označila je završetak 21. Osječkog ljeta kulture. Svečanom zatvaranju još jednog uspješnog izdanja najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj nazočila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.

- Bilo nam je jako lijepo protekla dva tjedna. I mali i veliki uživali su u brojnim prekrasnim predstavama, glazbenim nastupima, likovnim i književnim izričajima, filmovima... Unatoč aktualnoj pandemijskoj situaciji, 21. OLJK okupio je oko osam tisuća posjetitelja, kojima ovim putem zahvaljujem, i nadam se da se iduće godine vidimo u istom, ako ne i još većem broju - rekla je dogradonačelnica Crnković.

Predstavu "Gdje se kupuju nježnosti", čija radnja prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata, na glavnu je festivalsku pozornicu postavio redatelj Rene Medvešek, a osječka je publika imala priliku uživati u sjajnim glumačkim izvedbama Darije Lorenci Flatz, Jadranke Đokić, Lane Barić, Nine Violić, Igora Kovača, Filipa Vidovića i Mirte Zečević.

Posljednjeg dana 21. OLJK-a u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek predstavljena je knjiga "2OLJK-ovih! Razgovori ugodni". Riječ je o ukoričenoj seriji intervjua s ljudima koji su kroz dva desetljeća na različite načine sudjelovali u kreiranju programa i realizaciji ove manifestacije. Također, u Barutani je izvedena repriza monodrame "Popis" Gradskih galerija Osijek u režiji Aide Bukvić i izvedbi Olge Pakalović.



Danijel Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike