Novosti
POGLED PREMA TAMNOM NEBU

Ledeni rafal opet gađao Slavoniju, pogodio i Tenju
Objavljeno 9. srpnja, 2021.
Led veličine oraha padao je u okolici Našica i Slatine, a bilo ga je i u Požeštini. Led veličine klikera pao je u Tenji

Malo koji stanovnik Požeštine nije gledao u tamno nebo u petak poslijepodne. Još u mislima na nevrijeme koje je nanijelo velike štete na kućama, automobilima i poljoprivrednim kulturama, tamošnjim stanovnicima tijekom grmljavine, koja je potrajala i više od pola sata, nije bilo nimalo svejedno.



Nakon što je kiša počela jače padati, oko 18 sati, u okolici Vetova kod Požege počela je padati tuča, ali je led bio znatno manji nego prije nekoliko tjedana, pa razbijenih crjepova ili "šofer-šajbi" nije bilo. Leda je, pak, puno više bilo na našičkom području. Iz Velimirovca smo dobili i fotografije leda veličine oraha, a, kako doznajemo, šteta nije ni približna onoj u Požeštini. Vlasnicima automobila ipak nije bilo svejedno kad su karoserije počele bubnjati pod udarcima leda, no informacija o razbijenim vozilima nema. Leda je bilo i istočno od Našica, u Podgoraču, no veće štete na objektima nisu zabilježene.

Ledeni rafal bio je pak na istoku Virovitičko-podravske županije, a pogođena su mjesta zapadno od Čađavice, Šaševo, Starin, Noskovci i Vraneševci, a bilo ga je i u okolici Slatine. Štete će se zbrajati nakon što poljoprivrdnici pregledaju oranice, voćnjake i vinograde.

Oko 19.30 led veličine klikera počeo je padati i u Tenji, pa su mnogi pohrlili prekriti automobile ceradom i dekama ili ih pak preparkirati u garaže. Tuče je veći dio Osijeka bio pošteđen, ali ne i jakog pljuska. Led je padao i u dijelu Vukovarsko-srijemske županije.


Milan Bugarić
Najčitanije iz rubrike