Sport
RAZMJENA: SLAVONIJA - DALMACIJA

Nejašmić: NK Osijek je pravi izbor, gladan sam treninga i utakmica
Objavljeno 23. lipnja, 2021.
Darko je prototip "šestice" koju trebamo - rekao je trener Nenad Bjelica, nakon dolaska novog pojačanja

Vezani članci

JOSIP VUKOVIĆ NAPUSTIO BIJELO-PLAVE

Čast mi je što sam bio dio ove generacije kluba

Darko Nejašmić priključio se pripremama Osijeka u Svetom Martinu na Muri te je s bijelo-plavima odradio i prve treninge. Mladi će hrvatski reprezentativac u redovima bijelo-plavih boraviti idućih godinu dana na posudbi iz Hajduka, nakon čega će Osječani imati priliku otkupiti njegov ugovor za fiksnu odštetu, navodno milijun eura.



Željan dokazivanja


- Drago mi je što sam došao i što su me momci ovako prihvatili. Jedva sam dočekao prvi trening, "gladan" sam i treninga i utakmica. Želim se ponovno dokazivati, želim zahvaliti treneru Nenadu Bjelici što me doveo, motiviran sam i željan utakmica. Jedva čekam prvu - rekao je novi veznjak bijelo-plavih, koji će nositi dres s brojem šest.

I sam je priznao kako je ostao zatečen brzinskim raspletom koji mu je omogućio novi početak. Za Splićane je posljednju utakmicu odigrao u ožujku, poslije prve faze U-21 Eura prebačen je u drugu momčad Hajduka koji ga je na ljeto praktički i potpuno prekrižio iz svojih planova. Nejašmić nije bio uvršten na popis za pripreme Splićana za novu sezonu, umjesto toga stavljen je na transfer listu, a tu je situaciju iskoristio Osijek i postigao dogovor i s klubom s Poljuda i s 22-godišnjim mladim reprezentativcem. Prije formaliziranja posudbe Nejašmić je produžio ugovor s Hajdukom do lipnja 2024. godine, a taj će ugovor preuzeti Osijek sljedeće godine, ako bude zadovoljan s njim te iskoristi klauzulu o otkupu.

- Dogodilo se sve u dva-tri dana, sve je bilo brzo. Razgovarao sam prije dolaska s trenerom Bjelicom, rekao mi je da želi da dođem, dat će mi određenu priliku, naravno, ja se trebam dokazati i izboriti za poziciju. Nitko ti nikada ne garantira da ćeš igrati, toga sam svjestan, tu sam da se dokazujem.

Nejašmić je potpuno i isključivo okrenut svojoj novoj momčadi te gleda samo prema naprijed. Svjestan je izrazito visokih ambicija bijelo-plavih, no nije htio davati nikakva velika obećanja. Zna da je ionako najvažnije kako će "pričati" na terenu te da će dobrim igrama brzo zaraditi potporu Osijekovih navijača. Zato je i samo skromno najavio što se od njega može očekivati u bijelo-plavom dresu.

- Tu sam da pomognem momčadi, da budem jedan kotačić i da budemo što bolji ove sezone.

Nedostatak natjecateljskog ritma svakako mu je hendikep, no jasno je da je sve ovo vrijeme radio na sebi.

- Trenirao sam s B momčadi kod trenera Gorana Sablića, a želim zahvaliti i treneru Marinu Vlašiću, on mi je mnogo pomogao tijekom ovoga razdoblja, kao i fizioterapeutu Tomislavu Buljanu. Njih su mi dvojica pomogli da prođem ovo razdoblje što lakše.

Vraćanje u ritam


Naravno da je vrlo zadovoljan realiziranim poslom bio i sam Bjelica, koji je istaknuo kako je Osijek dobio pravo pojačanje, kakvo je i "ciljao".

- Jako smo sretni što smo uspjeli dovesti Darka koji je prototip "šestice" koju trebamo i želimo. Mlad je, ali bez obzira na to što ima samo 22 godine, poznat je široj hrvatskoj javnosti, igrao je u Hajduku i mladoj reprezentaciji. Istina je da zadnjih mjeseci nije igrao koliko je očekivao, mi smo tu da mu pomognemo da se vrati u ritam u kojem je igrao prethodnih sezona. Ima kvalitetu za to i veliku želju, i moram priznati da nije dvoumio ni jedne sekunde kada je došla ponuda Osijeka, tako da je sve ostalo bilo samo stvar formalnosti.

Ni prvi čovjek struke hrvatskog doprvaka ne sumnja kako će pod njegovom "palicom" Nejašmić ponovno pokazivati kvalitete zbog kojih je bio i standardni U21 reprezentativac.

- Nakon ove lošije epizode tijekom zadnjih mjeseci, želi svima pokazati da je vrijedan i kvalitetan nogometaš, a mi smo isto dobra platforma za jednog takvog igrača. Vjerujem da ćemo uspjeti iz njega izvući maksimum, i to je naš cilj. Naravno, mora ga i zdravlje poslužiti, kod njega rad nije upitan, kao ni nogometna kvaliteta, tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama njega dovesti na potrebnu razinu, a pomoći momčadi koliko god može - naglasio je Bjelica.


Goran Roguljić
Nejašmića dočekala poznata lica
Neće se Nejašmić u novoj sredini morati upoznavati sa svima, dobro zna suigrača iz mlade reprezentacije Mihaela Žapera, ali nije on jedino poznato lice u Osijekovoj svlačionici.

- Tu mi je Adrian Leon Barišić, on mi je prvi rođak, a sa Žaperom sam stvarno super, pomogao mi je mnogo kad sam došao, i zahvaljujem mu na tome. Također znam i dosta drugih momaka s nogometnih terena, tako da mi neće trebati mnogo vremena za prilagodbu.

Još uvijek se čeka Mijo Caktaš
Darko Nejašmić i Mijo Caktaš imaju istoga menadžera - Darka Nejašmića starijeg. Navodno je Nejašmić senior i "glavni krivac" što mu je sin prebačen u drugu momčad Hajduka, i što je stavljen na transfer listu, no to je sad neka druga priča. Je li dolazak Darka juniora među bijelo-plave samo uvertira u još jedan jači i zvučniji transfer, a to je dolazak Mije Caktaša, pokazat će sljedeći dani. Po dolasku na pripreme u Međimurje novi igrač Osijeka nije želio reći ni riječi o Hajduku i Caktašu, a ni iz osječkog kluba ne oglašavaju se o temi Caktaš. Osječani još uvijek čekaju odgovor bivšeg kapetana Hajduka i najboljeg igrača dolazi li u njihove redove. Caktaš još važe, želio bi u Osijek, jer želi biti bliže kući, a opet teško je odbiti izdašnu ponudu koju ima s Bliskog istoka. Prije samo desetak dana Caktaš je bio zicer za dolazak u Osijek, a kad se počeo spominjati Nejašmić, trener Bjelica je tvrdio: "Ne treba nam taj tip igrača". Eto, Darko je stigao, Osječani već polako gube strpljenje, ali još uvijek čekaju Caktaša.

Najčitanije iz rubrike