Novosti
TRAGEDIJA U VIŠKOVCIMA

Odveo je suprugu i sebe u smrt blizu njihove grobnice
Objavljeno 17. lipnja, 2021.
Antun G. rodbini najavio suicid, no, kažu, činio je to i prije

Ono što je u četvrtak ujutro rodbini najavljivao - to je nešto prije 12 sati i učinio. Pretpostavlja se da je Antun G. (r. 1959.) rodom iz Viškovaca, a sada sa zagrebačkom adresom, u automobilu na parkiralištu ispred mjesnog groblja u Viškovcima pokraj Đakova prvo iz pištolja ubio suprugu Anu (r. 1958.), a potom sebe.



Suprugu, s kojom je u braku bio od 2009. godine, i sebe odveo je u smrt samo nekoliko metara od grobnice koju je podigao za sebe i nju, a o čemu na nadgrobnom spomeniku, uz šahovnicu i golubicu te otvorenu knjigu, svjedoče uklesana njihova imena i godišta te zajednička fotografija. Viškovčani, u šoku, bez odgovara su na pitanje zašto je njihov nekadašnji sumještanin prekinuo suprugin i svoj život i to ispred groblja u njihovu mjestu koje inače živi mirnu svakodnevicu. No u obiteljskom krugu znali su ga, doznajemo, i prije čuti kako prijeti suicidiom.

Operativno dežurstvo Policijske postaje Đakovo, navodi se u priopćenju PU osječko-baranjske, u 11.25 zaprimilo je telefonsku dojavu da se u Viškovcima, na groblju, u osobnom automobilu nalaze dvije mrtve osobe. Na novu najavu suicida na parkirališe groblja u Viškovcima iz svog je sela u okolici pohitao daljnji rođak, no, kažu naši sugovornici, za ženu je već bilo kasno, a Antun je u tom trenutku još bio živ. Daljnji rođak se udaljio s parkirališta, očito - u šoku - tražeći pomoć, a kada se vratio, muškarac je već bio presudio i sebi, također pištoljem. Šokirani rođak potom je pozvao policiju, koja je podigla "šator" na mjestu tragedije, kamo je stigla i Hitna pomoć. Očevid je obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjske i zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Osijeku.Tragedijom šokirani mještani kažu kako je Antun povremeno dolazio u Viškovce iz Zagreba, gdje su on i Ana živjeli niz godina. U Viškovcima je obilazio roditeljsku kuću, a na mjesnom groblju su mu pokopani roditelji. Mještani za grobnicu koju je podigao sebi i ženi kažu da je "na nivou, ekstra". Na grobnici je i lik muškarca u vojnoj odori, a uklesane su i oproštajne riječi.

"Žao mi je zbog tragedije i žrtava, te što se ona dogodila baš u našoj općini", kaže viškovački načelnik Petar Zorić, koji je s Antunom G., dodaje, išao u osnovnu školu: "No nisam ga vidio godinama, posljednji put prije sedam godina u Osijeku. Uvijek je izgledao i odijevao se kao gospodin - odijelo, kravata...", kaže Zorić. "Prošao sam autom oko 12 sati pokraj groblja i vidio policiju, Hitnu, sivi auto ispred groblja. Nisam znao što se dogodilo. Kada sam čuo za tragediju i da je njezin akter Antun G., morao sam dobro razmisliti tko je to, nisam ga vidio godinama", kaže jedan Viškovčanin. Dodaje, svi se u mjestu čude njegovu činu i zašto je za to odabrao groblje u Viškovcima. I taj sugovornik ističe da je Antun G. imao manire gospodina. Mještani dodaju i "da se bavio svačim". Antun G. i supruga Ana imaju i prijašnje brakove te djecu iz njih.



Suzana Župan
OVAKVI ZLOČINI NISU RIJETKOST
Ubojstvo i samoubojstvo, nažalost, nisu rijetkost u Slavoniji i Baranji. Dva najteža dogodila su se prije nekoliko godina u Osijeku. U srpnju 2014. u kafiću u blizini osječke autotržnice u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 59-godišnji muškarac ubio je 39-godišnju suprugu, koja je bila konobarica i 47-godišnjeg gosta, a nakon višesatnih pregovora s policijom, počinio je samoubojstvo. Uzrok je bila ljubomora. Još teži zločin, također je povod bila ljubomora, zbio se, također u Osijeku, 2004. godine u Vukovarskoj ulici, kada je 66-godišnjak hicima iz pištolja usmrtio dva muškarca i ženu s kojom je bio u vezi, a nakon toga je otišao svojoj kući, gdje je počinio samoubojstvo. Sličan zločin zbio se u Vlašićkoj ulici u osječkoj Retali 2008. godine. Očevid je pokazao kako je 48-godišnji učitelj ubio 46-godišnju ženu s kojom je bio u vezi, a nakon toga je i sebi oduzeo život. Godine 2010. u stanu u Belom Manastiru ubijena je žena, a njezin je suprug, koji je počinio zločin, kasnije pronađen u automobilu prerezanih vena u obližnjoj šumi. Preminuo je nekoliko dana poslije.

Možda ste propustili...

TKO JE SVE IZABRAN U 11. SAZIV HRVATSKOG SABORA

Andro Krstulović Opara: Dokinuti teror tolerancije prema budalaštinama

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad

ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE:

Inicijativa triju mora je važna

Najčitanije iz rubrike