Novosti
STOŽER:

U Osječko-baranjskoj županiji četiri osobe umrle, 49 novozaraženih
Objavljeno 9. svibnja, 2021.

U protekla 24 sata umrle su četiri osobe zaražene koronavirusom s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od  54 do 82 godine, a u Županiji je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze, objavio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 268 uzoraka, od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus.
Najviše novopozitivnih osoba, njih 21 je s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira te četiri s područja Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba, priopćio je Stožer.

Na bolničkom liječenju nalaze se 132 osobe koja su oboljele od COVID-19, i to 107 u  osječkom KBC-u , od kojih su 33 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.377 osoba. a policijski službenici proveli su 23 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja ove mjere.

Jučer su na graničnom prijelazu Erdut, kao izlazni putnici, pristupila tri državljana Srbije, za koje je utvrđeno da su dva dana ranije ušli u Hrvatsku i prijavili tranzit, što su prekršili, kao i automatski određenu sigurnosnu mjeru samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručeni su im prekršajni nalozi na iznos od osam i pol tisuća kuna troškova postupka, što su podmirili i napustili Hrvatsku.

Policija je obavila su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, u kojima nije utvrđeno kršenje propisanih mjera, navode u osječko-baranjskom Stožeru. H

Najčitanije iz rubrike