Novosti
IVAN VRKIĆ PODRŽAO HDZ-OVA KANDIDATA

Radić ima moju podršku jer najavljuje nastavak projekata
Objavljeno 5. svibnja, 2021.

Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, pojavio se u srijedu, nakon dužeg vremena, na jednom od protokolarnih događaja izvan sjedišta gradske uprave u Kuhačevoj 9. Poznato je kako se Vrkić još uvijek oporavlja od kardiokirurške operacije koja ga je unatrag dvije godine udaljila od aktivnog sudjelovanja u javnom životu. Nije odstupio od dužnosti, no rijetko se pojavljuje u javnosti, a razlog tome je što još uvijek teško samostalno hoda.

Ovoga je puta nazočio prezentaciji ulaganja Hrvatskih cesta na području Osječko-baranjske županije, što uključuje i početak obnove države ceste koja s istočne strane vodi u Osijek.

Prije početka službenog dijela programa Vrkić je među gostima uočio i Ivana Radića, saborskog zastupnika i HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Osijeka, jednog od sedam svojih potencijalnih nasljednika. Pozdravivši ga, Vrkić mu je rekao kako ima njegovu podršku na izborima. Nakon završetka prezentacije Vrkića smo upitali da obrazloži svoju podršku Radiću.

- Ne da ga podržavam, nego podržavam sve ono što je u interesu grada Osijeka. A s obzirom na to da je on (Radić, nap. a.) najavljuje nastavak većeg dijela projekata koje je Grad započeo, ima moju podršku - istaknuo je Vrkić.

Na upit hoće li njegovu nasljedniku biti lakše jer će ga dočekati solidno popunjena gradska blagajna, Vrkić podsjeća kako je njega dočekalo 40 milijuna kuna minusa, a on sada ostavlja 22 milijuna kuna kumulativnog plusa.

- Naslijedio sam i 400 milijuna kuna dugoročnog duga, što smo sveli na 200 milijuna. Za razliku od mog prethodnika, nisam novac stavljao na banku, ulagao sam kapitalno kako bi ovaj grad dobio spoj Gornjeg i Donjeg grada, nekoliko kružnih tokova, obilaznicu, ceste, biciklističke staze, tramvajski spoj s Višnjevcem. Želim da se tako nastavi, da se ulaže u ovaj grad, koji je prekrasan i pokazuje da ima snagu - odgovorio je Vrkić

Kako je ovom prigodom predstavljena nova investicija koja se dotiče Osijeka, ali neće ići na teret gradskog proračuna, Vrkić je javno zahvalio i premijeru Andreju Plenkovću i osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću.

- Ja sam danas došao ovakav klimav, ali imamo državnu vlast koja nije klimava i ja sam zadovoljan - rekao je Vrkić te dodao kako ide u mirovinu, neće se više baviti politikom - i, u svom stilu, zaključio: "Gledat ću samo kaubojske filmove." D.Kuštro
Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

Želim da se nastavi ulagati u ovaj grad, koji je prekrasan i pokazuje da ima snagu.
Možda ste propustili...

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju

VOJNO OSPOSOBLJAVANJE U POŽEGI

Na obuku stiglo 107 ročnika