Novosti
AKTUALNO PRIJEPODNE U HRVATSKOM SABORU

Verbalni okršaji vladajućih i oporbe
Objavljeno 7. travnja, 2021.
Saborsko aktualno prijepodne obilježile su polemike i svađe. Sandra Benčić pitala je premijera Andreja Plenkovića je li znao da se guverner Boris Vujčić sastaje s nižerangiranim predstavnicima rizičnog Knighthead fonda i bi li Vujčić trebao zbog toga odgovarati Saboru i Vladi.

Premijer joj je predložio da Vujčiću postavi pitanja koja se tiču njega, te ustvrdio da se Agrokor transformirao pri čemu su očuvana radna mjesta i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, nisu nastali proračunski troškovi, a dobavljači su ostali na nogama. "To je puno bolje nego da smo pustili da sve propadne", kazao je. Tomislav Tomašević pitao je Plenkovića je li premijer koji zna ili koji ne zna, dodavši da pretraživanje pojma "Andrej Plenković nisam znao” daje 125.000 rezultata. Plenković je odgovorio kako nije znao da je takav fan pa ga gugla na internetu, prozvavši ga i da izmišlja. "Jako ste mi nalik na Grbina koji je, za razliku od vas, pravnik, ali ga briga za zakon, a vi nemate pojma o pravu", rekao je Plenković, poručivši Tomaševiću da ima velik problem u poimanju trodiobe vlasti ako smatra da bi on kao premijer trebao znati za tajne izvide.

Zastupnik Nino Raspudić zaradio je opomenu jer je pitanje HDZ-ova Tomislava Klarića nazvao "ulizničkim" i "naručenim". U verbalni okršaj s Jandrokovićem ušao je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je dobio opomenu nakon protesta što mu zbog isteka vremena nije dopušteno dovršiti pitanje. "To da mi nije dopustio dvije riječi je ispod svake razine", kaže Beljak. Jandroković ističe da je vrijeme isteklo za gotovo 10 sekundi. H
Možda ste propustili...

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O STANJU LJUDSKIH PRAVA ZA 2023.

Amnesty: Hrvatska i dalje nasilno vraća migrante i ograničava pobačaj