Sport
UVJERLJIVA POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U 18. KOLU PRVE HRL

Bodovi potvrđeni, sada slijedi Podravka u Kupu
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Bez poteškoća rukometašice Osijeka upisale su nove prvenstvene bodove. Osim u prvih 20-ak minuta, u kojima su imale više tehničkih pogrešaka od željenog, domaće su igračice prema očekivanju dominirale protiv posljednjeplasirane ekipe prvenstva. Prvo su poluvrijeme Osječanke zaključile serijom 7-0 za "plus devet" na odmoru, a u tih prvih 30 minuta dominirale su Lacković pred suparničkim golom (10 pogodaka) te Brkić na svom (12 obrana). Slična situacija na parketu odvijala se i u drugom dijelu, u kojem je prednost Osijeka konstantno rasla. U 47. minuti nakon serije 6-0 iznosila je 13 razlike (28:15), a pred kraj utakmice i najvećih 17 (34:17).
- Držale smo se plana koji nam je zadao trener, a koji nas je upozoravao i da ne smijemo olako shvatiti utakmicu, bez obzira na plasman Virovitičanki. Svaka je utakmica novi izazov i moramo joj pristupiti s punim angažmanom, dati svoj maksimum. Imale smo nešto više izgubljenih lopti u prvom dijelu, a razlog je upravo ono na što nas trener stalno upozorava, da želimo brzopotezno riješiti utakmicu u 10 minuta. Ponavlja nam konstantno da igramo onoliko brzo koliko nam brzo misli rade. U takvim situacijama nam se dogodi da nam je lopta brža od misli pa onda i dolazi do tih tehničkih pogrešaka. Radimo na tome na treninzima i nadam se da ćemo to popraviti kako budemo ubrzavali igru. Sada nam slijedi Podravka Vegeta u Kupu, koju realno ne možemo pobijediti, ali bit će nam to dobra priprema za Koku, koja nas čeka u prvenstvu u subotu - rekla je Lacković nakon druge najuvjerljivije pobjede ove sezone. G. Roguljić
Osijek*34 (18)

1234 Virovitica*19 (9)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Bez gledatelja. Suci: Kristijan Kovačević (Zaprešić) i Velimir Šoić (Samobor).

OSIJEK: Borac (1+1), Putnik, Pajić 2, Lacković 14 (3), Jerčinović 6, Barbir 1, Horvat, Josipović, Jeršek 3, Špoljarić, Humel, Zeba 3 (2), Brkić (14+0), Frančić 3, Grbavčević 2.

1234 VIROVITICA: Devald (8+0), Veršec, Dujmović, Kirin 6 (1), Zupčić, Medved 2, Blažev, Bardić, Majkovčan (2+1), Strusa, Crnoja, Oršulić, Mioč-Cabadaj 5, Milovanović 6 (2).

SEDMERCI: Osijek 6 (5), 1234 Virovitica 4 (3); ISKLJUČENJA: Osijek 8 minuta (Grbavčević 2+2, Pajić 2, Špoljarić 2), 1234 Virovitica 10 minuta (Milovanović 2+2, Medved 2, Strusa 2, Mioč-Cabadaj 2).
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike