Novosti
PRIPREME ZA MASOVNO CIJEPLJENJE

Dvije linije za prijave u Osječkoj županiji
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, dr. sc. Nataša Turić, istaknula je u četvrtak kako je od 27. prosinca do sada na područje Osječko-baranjske županije pristiglo ukupno 17.706 doza cjepiva, i to 12.306 doza Pfizera, 6800 AstraZenece i 1600 Moderne. Rekla je i kako se na području županije od 10. veljače provodi druga faza cijepljenja, u kojoj se cijepe osobe starije dobi i osobe s kroničnim bolestima, te da je obiteljskim liječnicima do sada distribuirano 9216 doza cjepiva.

- Od 1. ožujka pokrenut je nacionalni sustav prijavljivanja zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-19 u trećoj fazi, odnosno za masovno cijepljenje. Osim prijava svojim liječnicima obiteljske medicine građanima je dostupna i prijava preko internetske stranice cijepise.zdravlje.hr, a županijski Zavod za javno zdravstvo dodatno je otvorio dvije telefonske linije (031 225 762, 031 225 769) preko kojih će naši djelatnici ispunjavati prijave na internetskoj stranici za sve stanovnike naše županije zainteresirane za cijepljenje. Prije nego što se nazove, potrebno je pripremiti ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njezin OIB (ili MBO) i datum rođenja. Također, i strani državljani koji žive u našoj županiji mogu preko ta dva pozivna centra iskazati interes za cijepljenje - rekla je Turić.

Na području Osječko-baranjske županije u 24 sata zabilježena je 71 osoba novopozitivna na koronavirus. Ukupno je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a obrađeno 476 uzoraka. To je u četvrtak novinarima rekao Ivan Hampovčan, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Dodao je da je na bolničkom liječenju 56 osoba oboljelih od COVID-19.

Policija je utvrdila dva kršenja samoizolacije, i to na području Osijeka i Belog Manastira. Nakon otvaranja terasa ugostiteljskih objekata službenici Državnog inspektorata provode, između ostaloga, i nadzor njihova rada te upozoravaju ugostitelje na moguća kršenja mjera, rekao je Hampovčan. D.C.
Možda ste propustili...