Sport
U NAŠICAMA SE PRISJETILI ZLATKA SARAČEVIĆA

Petković: Rekao sam Gobcu zašto takvi velikani moraju živjeti u nemilosti rukometnih funkcionera
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Bio je vjerojatno najbolji desni vanjski svih vremena. Pamtim ga s osmijehom na licu, uvijek raspoložen, uvijek spreman za neku "foru", rekao je trener NEXE-a Banko Tamše
Minutom šutnje uoči susreta NEXE - CSKA odana je počast nedavno preminulom Zlatku Saračeviću. Legendarnog rukometaša prisjetili su se i nakon susreta na press konferenciji. Posebno emotivan, ne skrivajući tugu, bio je trener CSKA Velimir Petković, Saračev suigrač, kasnije i trener iz vremena banjalučkog Borca.


- Ovo je jedna od mojih najtežih utakmica u karijeri. U pripremi za put u Našicama doznao sam vijest koja me potresla. Zajedno smo rasli u Banja Luci, zajedno smo igrali, prije deset dana smo bili zajedno u Moskvi. Koprivnica je igrala gore i bili smo skupa tada svaki dan, hodali po Moskvi, išli na večere, napričali smo se o svemu, ispričali jedan drugome svoj trenerski i životni put, žalio se na neke probleme koje je sada pred kraj imao u Koprivnici. Moram reći da je za mene bio izuzetan trener koji nije u Hrvatskoj dobio pravu priliku. Pričao sam sa Zoranom Gobcem rekao sam mu zašto takvi velikani žive u nemilosti rukometnih funkcionera. Drago mi je jedino što mi je Zoki potvrdio kako će u četvrtak biti sahranjen u Aleji velikana što je on i zaslužio. Otišla je jedna velika ličnost, rekao je Petković koji mu nije ispunio jedno svoje obećanje.


- Mislio sam mu sada pomoći pronaći novi angažman, dovesti ga gore kod mene u Moskvu, ali na žalost, sudbina je tako htjela da m ne mogu ispuniti to moje obećanje. Zadnja dva dana za mene su bila stvarno pravi košmar. Spremali smo se za NEXE, ali više sam razgovarao sa svojim prijateljima po Europi o njemu, njegovom životu, sudbini nego što sam pričao o NEXE-u. Vjerujem da će moji igrači i moji funkcioneri to razumjeti, ali stvarno mi je bilo teško. Neka mu je laka zemlja, rekao je trener CSKA.


Saračevića kao igrača i trenera prisjetio se i trener NEXE-a Branko Tamše.
- Kad sam bio klinac divio sam mu se. Bio je možda i najbolji desni vanjski svih vremena, a s Pipetom Smajlagićem bilil su najbolji tandem na toj desnoj strani na Svijetu. Bili smo i suparnici kada je on bio trener Zagreba, a ja Celja. Pamtim ga s osmijehom na licu, uvijek raspoložen, uvijek spreman za neku "foru". Takav je naš trenerski posao. I kada se nešto tako dogodi govorim sebi da se smirim, ali ne mogu se smiriti. Nije to humano za nas koji samo želimo najbolje svojoj ekipi. Želim još jednom uputiti sućut njegovoj obitelji i svima koji su ga poznavali. Neka mu je laka hrvatska zemlja, poručio je Tamše. K.L.
Najčitanije iz rubrike