Sport
EUROPSKA RUKOMETNA LIGA

Tomić u zadnjim sekundama zabio sa sredine terena za pobjedu NEXE-a
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Našičani su pobjedom nad CSK-om ostali u igri za treću poziciju i lakšeg suparnika u osmini finala

NEXE je pogotkom Marija Tomića sa sredine terena na prazan gol došao do pobjede nad CSKA-om (32:31) s kojom je ostao u igri za treću poziciju u C skupini Europske lige.


Uoči susreta minutom šutnje odana je počast Zlatku Saračeviću. Tužan kao i svi mi ovih dana bio je i trener CSKA Velimir Petković, bivši Saračev suigrač i trener još iz vremena banjolučkog Borca. Susret je protekao u zanimljivim zamislima oba trenera, ali i odličnim izdanjima vratara. Moreno Car u prvom poluvremenu imao je čak 11 obrana. Zaigrao je trener NEXE-a Branko Tamše s dešnjakom na desnom vanjskom, a Petković s dvojicom ljevaka u vanjskoj liniji. Kada je Jaganjac zatresao četiri puta mrežu, Petković mu je namijenio posebnog čuvara. Tamše je ponovno u prvom poluvremenu dosta mijenjao momčad, slično kao što su se u vodstvu mijenjale obje momčadi. NEXE-u je pripalo prvih 20 minuta. Dvaput su imali vodstvo od dva razlike, ali je CSKA sve brzo vraćao u egal. Rusi su se predstavili kao ne baš klasična ruska momčad. Dosta koriste tranziciju, a takav stil igre sve više gledamo i kod NEXE-a otkad je na klupu sjeo Tamše. Gosti su prvi put u vodstvo došli u 22. minuti s krila preko Fokina. Nakon pogotka Soroke iz sedmerca i dva gola Ilchenka na crti poveli su 14:11. No do odmora stigli su Našičani do izjednačenja, Mileta, Markušić i na kraju Kević bili su strijelci za NEXE prije odlaska na odmor.

Kontrama su rukometaši NEXE-a u nastavku stigli do tri pogotka prednosti. Zabio je i Blažević, koji je iz obrane istrčao prema naprijed, a iz kontre su potom zabijali i Bakić i Mileta. No NEXE nije uspio prelomiti susret. Iskusni Petkovićev sastav u 57. minuti stigao je do izjednačenja. U posljednjih pet minuta na vrata NEXE-a stao je Radovanović, što se pokazalo ključnim. Srpski je vratar obranio dva čista šuta Nikolaenkovu kojim je spriječio vodstvo CSKA. Kević je na ulasku u posljednju minutu donio NEXE-u ponovno vodstvo. Suci potom sviraju prekršaj u napadu, a Mileti 18 sekundi do kraja Kuznetsov brani šut s krila. CSKA kreće po bod, Belevtsov zabija izvana za 31:31, ali se na gol ne stiže vratiti Kuznetsov. Vidi to Tomić, koji baca loptu sa sredine terena prema golu i pogađa!


Krešimir Lacković
NEXE  32 (14)

CSKA  31 (14)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Suci: Ozren Backovič i Mirko Palačkovič (Slovenija).

NEXE: Car (13+1), Radovanović (2+0), Bakić, Eter, Mileta 5, Barišić-Jaman 3(3), Jelinić 2, Vida 1, Manci-Mičević 1, Blažević 1, Severec, Kević 6, Tomić 2, Jaganjac 6, Markušić 4 i Pribetić.

CSKA: Kuznetsov (16+0), Kireev, Nikolaenkov 2, Leukhin 3, Fokin 5, Vinogradov 2, Ryabov, Dereven, Chernetsov, Belevtsov 2, Jaanimaa 1, Vorobev 3, Soroka 4(4), Ilchenko 5, Astrashapkin 4 i Klimavets.

SEDMERCI: NEXE 3(3), CSKA 5(4). ISKLJUČENJA: NEXE 16 minuta (Tomić 2, Severec 2, Manci-Mičević 2, Jelinić 2, Blažević 2+2, Jaganjac 2, Pribetić 2), CSKA 10 minuta (Ilchenko 2, Vorobev 2+2, Vinogradov 2, Jaanimaa 2).
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike