Kultura
TEATAR &TD: PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA “SREĆA”

Sreća koja je ovisna o ishodu igre
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Predstava "Sreća" autorice i redateljice Jelene Hadži-Manev premijerno je izvedena u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Nastala je u sklopu projekta Razvojni &TD, kojemu je cilj okupljanje mladih umjetnika ili umjetničkih grupacija koje imaju izraženi afinitet prema istraživačkom i eksperimentalnom radu unutar polja kazališnih praksi. Glumci Selma Mehić, Josipa Oršolić, Danijel Radečić, ujedno i suautori predstave, osobe su potpuno različitih životnih i kazališnih iskustava, a okupili su se u veljači prošle godine kako bi podijelili svoja viđenja sreće. U nastajanju predstave morali su se suočiti s pandemijom, karantenom, potresima i odlaskom redateljice.

- Prepušteni izboru da predstavu do kraja realiziraju sami, zaključili su da bi ih usrećilo da ostanu na okupu i podijele ono što su u procesu saznali o sebi i jedni o drugima: da usamljenost nije trajna, da rakija pomaže, da je kazalište ponekad jako čudno, da gotovo ništa nije nepromjenjivo, da svatko može plesati - ističe se u najavi.

U toj igri, dodaje se, neki dijelovi predstave prepušteni su slučaju i mijenjaju se iz izvedbe u izvedbu te su tako i njihovi doprinosi s temom sreće svaki put ovisni o ishodu igre, kao što je i samo kazalište uvijek ovisno o ishodu glumačke igre, poručuju iz kazališta. Dramaturšku podršku glumcima dala je Nina Gojić, autorica scene i kostima je Ana Paulić, a glazbe Toni Starešinić. T.K.
Možda ste propustili...

AUKOS PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “STANISLAV MARIJANOVIĆ”

Ako budete dobri, o vama će pisati monografije, ako ne budete - vi ćete ih pisati

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike