Sport
KAPETAN PONOVNO U GRADSKOM VRTU

Smoje: Probao sam i drugo, ali falio mi je nogomet
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Ivo Smoje je prije dvije godine iznenada napustio klub, a sad se vratio u ulozi skauta

Ivo Smoje je nakon završetka igračke karijere 2013. godine u NK Osijek već obavljao razne dužnosti. Počeo je kao tehnički direktor, a poslije je bio u stručnim stožerima Zorana Zekića i Dine Skendera.

Radio je u Gradskom vrtu u vrijeme kada je klub prešao u privatne ruke mađarskih investitora, a prije dvije godine iznenada je odlučio napustiti rad u nogometu i posvetiti se drugim životnim izazovima. No, s obzirom na to da mu u venama teče nogometna krv, nije dugo izdržao daleko od travnjaka, stadiona, igrača..., svega onoga što se događa u nogometu i oko nogometa. Stoga nije dugo dvojio kada mu je stigao poziv Nenada Bjelice, koji mu je nudio mogućnost da se okuša u ulozi koju dosad nije imao - skauta prve momčadi bijelo-plavih.

- Odlazak prije dvije godine bio je isključivo zbog privatnih razloga. U međuvremenu su se neke stvari promijenile i posložile u tom dijelu mog života pa sam se odlučio vratiti. Dugo sam bio isključivo vezan uz nogomet, pa sam želio probati i druge mogućnosti koje život nudi. Lijepa je i ta druga strana života, ali nedostajao mi je nogomet. Bjeličin poziv mi imponira jer mi dokazuje da nešto vrijedim. Nisam jedini bivši igrač i kapetan Osijeka, mogao je Nenad tu ulogu ponuditi bilo kome drugom, ali se odlučio za mene. Baš sam zadovoljan što ću se imati priliku okušati u toj ulozi skauta prve momčadi, koja je vrlo odgovorna - kaže Ivo Smoje, još jedan povratnik u Gradski vrt.

Nekadašnji je kapetan u klubu sada zatekao drukčiju situaciju od one iz koje je odlazio.

- Osijek je ovog ljeta ušao u posve novu priču u odnosu prema onoj koja je bila kada sam odlazio, bez obzira na to što se vlasnička struktura nije mijenjala. Tu prije svega mislim na novi način vođenja kluba i posebno sportske politike jer je Nenad Bjelica dobio ovlasti na kakve u Hrvatskoj nismo naviknuli. Bit će to za mene svakako dobar izazov.

Posao koji ga čeka posve mu je jasan. Iskustva ima i više nego dovoljno jer je u šest godina, koliko je radio u klubu, surađivao s mnogo trenera.

- Motiv mi je dati svoj doprinos. Uloga je za mene nova, ali samo donekle, jer dok sam bio pomoćni trener, surađujući sa Zekićem i Skenderom, sudjelovao sam i u skautiranju igrača. Zadatci su mi poznati i vjerujem kako ću ispuniti svoj zadatak te sam sretan što sam opet dio bijelo-plave obitelji, uz koju je vezan velik dio mog života. Želim na kraju zahvaliti Nenadu i ljudima koji vode klub na pruženoj prilici. Svjestan sam kako je ovo vrlo odgovoran posao i spreman sam mu se apsolutno posvetiti - zaključio je Ivo Smoje.

Dalibor Keler
Smoji će uloga skauta biti treći posao u NK Osijek nakon što je 2013. okončao igračku karijeru
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike