Crna kronika
OTKRIVEN NAKON 10 I POL MJESECI

Automobil ukrao pa zapalio 29-godišnjak
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Nakon više od 10 mjeseci istrage policija je osumnjičila 29-godišnjaka da je u noći s 14. na 15. siječnja, u Osijeku, ukrao pa zapalio automobil, ali i provalio u više drugih vozila. Dvadesetdevetogodišnjak je osumnjičen da je u Bračkoj ulici ukrao parkirani i otključani automobil u vlasništvu 37-godišnjeg Osječanina. Ukradenim automobilom odvezao se u Ulicu Josipa Rajhl-Kira i zapalio ga. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.


Tijekom iste noći u Bračkoj, Bašćanskoj i Bakarskoj ulici provalio je u teretni automobil i dva osobna automobila, vlasništvo tvrtki iz Osijeka i 48-godišnje Osječanke. Iz vozila je ukrao radiokasetofon, vatrogasni aparat, autokozmetiku, vodenu pumpu, jakne, nekoliko litara antifriza i gazirane vode te osobne dokumente. Tvrtke i fizička osoba oštećene su za nekoliko tisuća kuna. Podsjetimo, 15. siječnja u 5.55 osječko Operativno dežurstvo JPVP-a Osijek dobilo je dojavu da gori automobil. Na intervenciju je odjurilo šest vatrogasaca jednim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar automobila u razbuktaloj fazi. Odmah su počeli gasiti vozilo vodom i pjenom te su ubrzo lokalizirali i ugasili vatru.
Dvadesetdevetogodišnjaka se sumnjiči za više kaznenih djela: "teška krađa", neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. S.Lacić
Možda ste propustili...

NOVČANA KAZNA OD 2110 DO 4770 EURA ILI KAZNA ZATVORA DO 60 DANA

Vozio pijan, a ne smije od 2014.

Najčitanije iz rubrike