Novosti
ZBOG KRŠENJA EPIDEMOLOŠKIH MJERA

Oporba: Kažnjavanje građana regulirati zakonom
Objavljeno 27. studenog, 2020.
Saborska oporba u petak je zatražila da se najavljeno kažnjavanje građana zbog kršenja epidemioloških mjera regulira zakonski i poručila da se takvo ograničavanje prava i sloboda građana u Saboru mora izglasati dvotrećinskom većinom.


"Ako će se ljudima zabraniti stvari koje u normalnim okolnostima ne bi bile zabranjene, i ako će ih se kažnjavati zbog onoga što je u redovnim okolnostima dopušteno, onda je evidentno da se Hrvatska nalazi u izvanrednom stanju. A to znači da se zakoni kojima se dramatično ograničavaju prava i slobode građana moraju donijeti dvotrećinskom većinom u Saboru u skladu s člankom 17. Ustava“, komentirao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin mogućnost kazni zbog nenošenja maski.
"Ako vladajući to ne budu prihvatili, onda se bojim da SDP neće moći, niti smjeti sudjelovati u donošenju takvog zakona, jer ne želimo na Ustavom zabranjen način umanjivati prava i slobode naših građana", dodao je. "Mi ćemo ljude kažnjavati za aktivnosti koje su još ljetos bile dopuštene, za nešto što su u kolovozu, ili u ovo vrijeme prošle godine najnormalnije smjeli činiti. Ako to nije izvanredno stanje, onda ne znam zbog čega sam na Pravnom fakultetu polagao Ustavno pravo, i ne znam što bi bilo izvanredno stanje, osim da nas pogodi meteorit", rekao je Grbin.H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSTAJU U SLAVONIJI

Bolesnom mladiću iz Siska i njegovoj majci - kuća u Tenji

2

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Pet osoba preminulo, novopozitivnih 29

3

SKRB O OSOBAMA KOJE SU PREBOLJELE COVID-19

I mjesecima nakon zaraze
osjećaju posljedice i tegobe