Kultura
NOĆ KAZALIŠTA U POŽEGI

Skromno, raznoliko i zanimljivo
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Skromno, raznoliko i zanimljivo - mogao bi se najkraće okarakterizirati program Gradskog kazališta Požega što će ga izvesti za ovogodišnju Noć kazališta. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, svečano će biti otkrivena ploča u predvorju kazališta. Nemali broj vrlo uspjelih i nagrađivanih predstava odigrano je zahvaljujući zajedničkim naporima ove dvije kulturne i obrazovne ustanove.


Posjetitelji će uz poštivanje mjera moći razgledati u galeriji Ciraki postavljenu izložbu lutaka prof. Rije Trdin, AUKOS. Za nastavak Noći kazališta priređeno je glazbeno-kazališno druženje u Kazališnoj kavani. Pod nazivom Quattro Stagioni Cabaret nastupit će Marijana Matoković, Ružica Maurus, Ana Ticl i I. Polić.

Naglasak Noći kazališta je predstava Igra ljubavi i slučaja (AUKOS/GKP), upravo nagrađena na 13. Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Glasovi sisačke publike dobiveni su u nimalo lakoj konkurenciji deset predstava kazališta Zorin dom Karlovac, gradska kazališta Virovitice i Vinkovaca, Hit Teatra, Ludens i Exit teatra, splitske Play drame, Scene Gorica i samog domaćina, čijom je predstavom i zatvoren ovogodišnji Prolog. Požeška predstava zavrijedila je ocjenu 4,63 od maksimalne petice. Nagradu, statuu sisačkog akademskog kipara Marijana Glavnika, primio je redatelj predstave Jasmin Novljaković. Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Moniki Lanščak i Vedranu Dakiću ovo će biti i diplomska predstava. Njihova mladost, entuzijazam i energije pokušat će vam dočarati Marivauxov svijet u kojem ljubav bira sama. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike