Kultura
NOĆ KAZALIŠTA U POŽEGI

Skromno, raznoliko i zanimljivo
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Skromno, raznoliko i zanimljivo - mogao bi se najkraće okarakterizirati program Gradskog kazališta Požega što će ga izvesti za ovogodišnju Noć kazališta. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, svečano će biti otkrivena ploča u predvorju kazališta. Nemali broj vrlo uspjelih i nagrađivanih predstava odigrano je zahvaljujući zajedničkim naporima ove dvije kulturne i obrazovne ustanove.


Posjetitelji će uz poštivanje mjera moći razgledati u galeriji Ciraki postavljenu izložbu lutaka prof. Rije Trdin, AUKOS. Za nastavak Noći kazališta priređeno je glazbeno-kazališno druženje u Kazališnoj kavani. Pod nazivom Quattro Stagioni Cabaret nastupit će Marijana Matoković, Ružica Maurus, Ana Ticl i I. Polić.

Naglasak Noći kazališta je predstava Igra ljubavi i slučaja (AUKOS/GKP), upravo nagrađena na 13. Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Glasovi sisačke publike dobiveni su u nimalo lakoj konkurenciji deset predstava kazališta Zorin dom Karlovac, gradska kazališta Virovitice i Vinkovaca, Hit Teatra, Ludens i Exit teatra, splitske Play drame, Scene Gorica i samog domaćina, čijom je predstavom i zatvoren ovogodišnji Prolog. Požeška predstava zavrijedila je ocjenu 4,63 od maksimalne petice. Nagradu, statuu sisačkog akademskog kipara Marijana Glavnika, primio je redatelj predstave Jasmin Novljaković. Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Moniki Lanščak i Vedranu Dakiću ovo će biti i diplomska predstava. Njihova mladost, entuzijazam i energije pokušat će vam dočarati Marivauxov svijet u kojem ljubav bira sama. B.S.T.
Možda ste propustili...

HRVATSKI FILMSKI SAVEZ POZIVA

Pomozite donacijom za Kino klub Sisak

HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO

Izložba posvećena radu Slave Antoljak

NINA GEORGE OSVOJILA JE PUBLIKU S OBJE STRANE ATLANTIKA

Poetski roman o alkemiji ljubavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana