Regija
NOVI KROV I STOLARIJA

Za obnovu doma oko 530.000 kuna
Objavljeno 13. studenog, 2020.
Radove su zajednički financirali Općina Viljevo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a

KAPELNA - Općina Viljevo odlučila je temeljito obnoviti društveni dom u Kapelni.

Riječ je o zgradi izgrađenoj 1957. godine koja se nalazi u središtu sela i doista joj je bila potrebna obnova. Prva faza općinskog projekta je završena i objekt je dobio novi krov i vanjsku stolariju. Radove u vrijednosti od oko 530.000 kuna sufinancirali su Općina Viljevo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo je s 250.000 kuna. Ta nepovratna sredstva osigurali smo javnim pozivom za iskaz interesa za sufinanciranje projekta prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina – kaže načelnik općine Viljevo Dominik Knežević. Dodaje da je iduće godine u planu unutrašnja obnova društvenog doma, a sredstva će se pokušati osigurati na isti način, prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

- Poslije Nove godine krenut ćemo u izradu projektne dokumentacije za unutrašnje radove koje ćemo dogovoriti s projektantom. Unutrašnja obnova ići će etapno, jer ne možemo očekivati velik novac od ministarstva, a Općina ne može sve isfinancirati. Ideja je da za dvije-tri godine dom potpuno obnovimo - objašnjava načelnik Knežević.

Nakon završetka obnove, dom će koristiti mještani Kapelne i udruge u selu – Udruga žena "Ruže" i Udruga Roma "Lijepa riječ".

Novi krov i nova stolarija na domu razveselili su pojedine stanovnike Kapelne. Zadovoljstvo ne krije ni općinski vijećnik i mještanin Kapelne Dalibor Dakić.

- Zahvaljujemo Općini Viljevo na razumijevanju za naše molbe da se obnovi društveni dom. Dugo smo čekali, ali se isplatilo. Svi radovi koji su obavljeni rezultat su dobre suradnje s Općinom te brižnog odnosa načelnika prema naselju Kapelna - kaže Dakić, naglašavajući kako će dom nakon što bude i iznutra obnovljen biti lijep i funkcionalan objekt koji će unaprijediti društveni život u selu.
Snježana Fridl

NJEGUJU SUŽIVOT
Viljevačko selo Kapelna s oko 300 stanovnika pravi je primjer zajedničkog života triju naroda. Prijeratno selo s većinskim srpskim stanovništvom, nakon Domovinskog rata mjesto je u kojemu složno žive Hrvati, Srbi i Romi. ‘’Kapelna je primjer međusobnog poštovanja različitosti, primjer kako ljudi mogu lijepo i složno živjeti’’, kaže općinski vijećnik Dalibor Dakić.
Možda ste propustili...

20. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

Natjecalo se gotovo 700 mališana

HUMANITARNA UTRKA WINGS FOR LIFE

Trčala je i ekipa HZŽ-a

Najčitanije iz rubrike