Novosti
MINISTAR GOSPODARSTVA USTVRDIO DA PREDSJEDNIKA RH NISU DOBRO BRIFIRALI

Procjene rejting agencija plod su Vladine konzistentne makroekonomske politike
Objavljeno 20. rujna, 2020.
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić ocijenio je kako je potvrda kreditnog rejtinga na BBB minus agencije Standard & Poor‘s plod konzistentne makroekonomske politike koju je Vlada vodila proteklih godina te političke stabilnosti koju su kreirali.

"Činjenica je da smo i tijekom izbornog razdoblja išli s jasnim mjerama očuvanja radnih mjesta, s jedne strane, a s druge strane mjerama za očuvanje likvidnosti gospodarstva. Pad BDP-a, unatoč jako velikom udjelu turizma u našem BDP-u, manji je nego se projiciralo, a naš izlazak iz krize, odnosno dolazak na razinu 2019. godine, prema projekcijama, dogodit će se nešto ranije", rekao je Ćorić u Dnevniku RTL-a. "Očekuje nas kontinuirana opservacija trendova u gospodarstvu i sigurni smo da ćemo adekvatno odgovoriti, ako bude potrebe", rekao je. Komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića da su procjene kreditnih agencija zastarjele, Ćorić je ustvrdio kako ga "njegovi ekonomski savjetnici nisu dobro brifirali".

"Procjene rejting agencija ne odnose se samo na kamatne stope i na jeftin novac na koji se on referirao, nego i na adekvatnost neke zemlje za poslovanje, i u konačnici na ukupnost ekonomskih odnosa u nekoj zemlji.
Procjene rejting agencija itekako su relevantne za sve potencijalne ulagače u Hrvatsku", kazao je.H