Sport
KAKO SU IGRALI IGRAČI NK OSIJEK U PROŠLOJ SEZONI

Neki ugodno iznenadili,
od nekih se očekivalo više
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.

Vezani članci

OSJEČANI DOBRI U NAJČUDNIJOJ SEZONI PRVE HNL

Dva lica bijelo-plavih: Eksplozija nakon stanke ipak nije okrunjena rezultatima za povijest

PROŠLE SEZONE BILO JE PROMJENA U GRADSKOM VRTU

Potresi su bili odlasci Ivana Meštrovića i Dine Skendera

IVICA IVUŠIĆ

Na ljetnim pripremama promoviran je u prvog vratara. Apsolutno je opravdao očekivanja, a o tome najbolje govori podatak kako je u polovini utakmica ove sezone (18) mrežu sačuvao netaknutom.

TOMISLAV ŠORŠA - 1 pogodak

Nije igrao puno. Opet su ga mučile ozljede, a pitanje je ima li uopće budućnosti u Gradskom vrtu za njega.

ALEN GRGIĆ

Najveći dio sezone liječio se od ozljede križnih ligamenata.

MILE ŠKORIĆ - 1 pogodak

Kapetan je bio jedan od najjačih oslonaca. Zajedno s Ivušićem i Majstorovićem činio je čvrstu obranu u proljetnom dijelu sezone. Teško bi Osijek bez njega.

BOŠKO ŠUTALO

Odigrao dobru jesensku polusezonu i onda otišao u Atalantu za rekordnih pet milijuna eura.

GUTIERI TOMELIN

Dobri duh svlačionice prošle je sezone bio u posve sporednoj ulozi.

ANTE MAJSTOROVIĆ

Jedan od najboljih. Pravovremen, britak i čvrst. Njegov transfer prošlog ljeta bio je apsolutni pogodak. Postao je oslonac momčadi, zamjenik kapetana, a na kraju je zaslužio i nagradu Kohorte.

DANIJEL LONČAR - 1 pogodak

Solidna sezona u kojoj je bio u statusu zamjene za stoperski tandem, a kada se igralo s tri centralna braniča, počinjao je utakmice. Dobar, na njega se može i dalje računati.

TALYS - 7 asistencija

Brazilac se ustalio u momčadi. Igre su mu oscilirale, ali brojke ne lažu. Prvi je asistent bijelo-plavih, premda ima još prostora za napredak.

MIHAEL ŽAPER - 4 pogotka, 1 asistencija

Malo-pomalo postaje nezamjenjivi dio mozaika igre Osijeka. Pouzdan je u defenzivi, a često i rado se voli ubacivati iz drugog plana u napadačke akcije. Dobro se razvija.

VEDRAN JUGOVIĆ - 1 asistencija

Da je on bio zdrav, Osijek bi vjerojatno završio kao drugi. “Ubili” su ga mišići, a u ono malo nastupa, posebno nakon koronastanke, pokazao je kvalitetu i koliko je vrijedan za momčad.

PETAR BOČKAJ - 3 pogotka, 2 asistencije

I on se mučio s ozljedama u prvom dijelu sezone, a doslovce je eksplodirao nakon koronastanke. Počeo je igrati ozbiljan nogomet i, ako tako nastavi, samo će mu nebo biti granica.

KARLO KAMENAR

Potpuno pao u treći plan

LASZLO KLEINHEISLER - 3 pogotka, 3 asistencije

Mađar je igračina, ali ove sezone nije dao baš sve što se od njega očekivalo. Propustio je završnicu sezone zbog ozljede i prilično je nedostajao u ključnim obračunima. Ostao je malo dužan.

DMITRO LOPA - 4 gola, 2 asistencije

Kada hoće trčati i igrati, svi mu mogu samo staviti soli na rep. Samo mu se to ne da baš uvijek. Šteta, jer u sebi nosi mnogo veće mogućnosti nego što ih pokazuje.

MARIN PILJ - 1 pogodak, 2 asistencije

“Džepni kolos” kojeg je dobro imati na raspolaganju jer može pokrivati više pozicija u momčadi. Izvedbe mu osciliraju po kvaliteti, ali voljni trenutak nikada nije sporan. On će se uvijek “poderati” za momčad.

EROS GREZDA

Zimus se vratio iz Rangersa i nije donio ono što se očekivalo. Istina, nakon koronastanke odigrao je samo jednu utakmicu, ono polufinale Kupa u Rijeci gdje je bio odličan, no prvo kazna zbog udaranja Čolaka na parkiralištu, a onda i operacija stopala odvojili su ga od terena do kraja sezone. Sljedeća će valjda biti njegova.

JOSIP ŠPOLJARIĆ - 1 pogodak, 1 asistencija

On mora “porazgovarati” sam sa sobom i pronaći razlog zbog čega je tako suzdržan kada dobije priliku za igru. Osjećaj za prostor i dolazak u priliku za pogodak najjači su mu aduti, ali zbog nekog razloga noge mu se zgrče u realizaciji. Ako se konačno opusti, bit će korisniji nego dosad.

MIRKO MARIĆ - 20 pogodaka, 6 asistencija

Još jedna odlična sezona pod suncem za njega. Opet mu je za dlaku izmaknuo naslov prvog strijelca lige zbog naglašenog altruizma. U završnici sezone potpuno posvetio momčadskim, a ne osobnim ciljevima. Njegova je uloga neprocjenjiva za momčad.

ANTONIO MANCE - 7 pogodaka, 4 asistencije

Od čovjeka koji je najskuplja Osijekova akvizicija očekivale su se “jače” brojke. No treba mu dati još malo vremena i bolje koristiti njegove tjelesne atribute.

IGOR SILVA - 1 pogodak, 2 asistencije

Nerijetko ga se proglašava najboljim desnim bekom HNL-a. To će dovoljno reći, ali dojma smo kako nije uvijek baš na 100 posto. Kada je maksimalno fokusiran, sposoban je izluditi suparnike u oba smjera.

MERVEIL NDOCKYT - 3 asistencije

Kongoanac je naklonost navijača i javnosti kupio neumornim radom. I tehnika mu je odlična, jedino ga muči realizacija, ali doći će i to. Sada je Osijekov igrač, i to je odlična vijest jer on bi morao samo napredovati i biti još bolji.

DION DRENA BELJO

Nova napadačka nada bijelo-plavih. Tinejdžer koji je prilike dobivao u završnici sezone po nekoliko minuta u kojima je dao naslutiti svoj golemi potencijal. Njega treba čuvati kao malo vode na dlanu.

JERRY MBAKOGU - 1 asistencija

Jedan od onih koji se nije pokazao kao dobar potez. Ugled s kojim je došao bio je mnogo veći negoli je pokazao tijekom boravka u Gradskom vrtu, čiji stanovnik više nije. Valjda su ozljede krive za to.

Prošle sezone još su igrali Benedik Mioč, Marko Dugandžić, Marko Malenica i Todor Todorovski, ali oni nisu imali dovoljno nastupa za neku ozbiljniju ocjenu.
Dalibor Keler
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike