Novosti
VERBALNI OKRŠAJ ZBOG PREPORUKA EPIDEMIOLOGA

HDZ optužuje SDP za licemjerje
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
Iz HDZ-a su u srijedu poručili da je SDP licemjeran jer svakodnevno javnost "sluša nadriliječnike iz Restart koalicije koji ignoriraju i omalovažavaju epidemiološku struku u definiciji ‘bliskog kontakta‘ s COVID oboljelima, a vođa opozicije Bernardić uporno krši propisane mjere".


"Sami redovito krše sva pravila, a poslali bi premijera u samoizolaciju u cilju ponovnog bijega od TV sučeljavanja", naveo je HDZ na službenom facebooku, dodavši: "Udari, slaži i bježi - to je Bernardić!" "Jednako kao što se SDP danas ruga stručnom stajalištu epidemiologa", poručili su iz HDZ-a, "tako je i Bernardić ‘najavljivao‘ da će Hrvatska u nekoliko tjedana dobiti novih 400.000 nezaposlenih". "No nema ih, i to zahvaljujući mjerama naše Vlade koja je izdvojila 6 milijardi kuna za plaće za više od pola milijuna radnika u privatnom sektoru. Također, Hrvatska je i dalje među tri države EU s najmanjim brojem oboljelih na milijun stanovnika, što nas svrstava u red zemalja koje se najuspješnije bore protiv zaraze", naveli su iz HDZ-a i poručili: "SDP - licemjerje vam je ime!" Objavili su i Bernardićeve fotografije na kojima se u različitim prigodama rukuje s okupljenima građanima.
S druge je strane Restart koalicija oštro kritizirala odbijanje premijera Andreja Plenkovića da se povuče u samoizolaciju nakon kontakata s tenisačem Novakom Đokovićem, pozitivnim na COVID-19, te je čelnika HDZ-a i njegovu stranku optužila da su im važnije fotelje nego zdravlje građana. "Hrvatski teniski savez i HDZ odgovorni su za raspašoj i koronaparty u Zadru. Šefica HTS-a je Nikolina Babić, HDZ-ova dužnosnica i bivša saborska zastupnica. Odgovorni su jer nisu mjerili temperaturu, nisu testirali jer štede na zdravlju građana", ustvrdio je potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić. H/D.Pav.
Restart koalicija oštro kritizira odbijanje premijera Plenkovića da se povuče u samoizolaciju