Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Bez novooboljelih u najistočnijoj županiji
Objavljeno 22. svibnja, 2020.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19, priopćio je jutros Županijski stožer civilne zaštite. Ukupan broj oboljelih osoba je 41, a izliječenih 40.

U protekla 24 sata testirane su 72 osobe, a ukupan broj testiranih sada je 1988. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih, a u samoizolaciji su 42 osobe i tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.  Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema. COVID-19 ambulante zaprimile su 59 poziva sa sumnjom na zarazu koronavirusom.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Kata Krešić, podsjeća kako je slučaj novooboljele osobe iz Županje, nakon što tri tjedna nije bilo pozitivnih osoba, samo još jedan dokaz da se ne smijemo opustiti i da se i nadalje trebamo pridržavati svih mjera.

- Aktivnim traženjem pronašli smo ovu osobu koja je bila u bliskom kontaktu s osobom iz jedne susjedne županije, s kojom je radila i boravila u Njemačkoj, a koja je također pozitivna. Tu informaciju javili su nam iz epidemiološke službe te županije. Vrlo brzo je potvrđeno da je i osoba iz Županje pozitivna na COVID-19 i svi njezini kontakti sada su pod zdravstvenim nadzorom i u samoizolaciji – pojašnjava dr. Kata  Krešić dodajući kako je osoba iz Županje pozitivna na virus, ali trenutno nema simptoma i dobro se osjeća.

Policija je priopčila da je protiv 44-godišnjaka iz Županje podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, 44-godišnjak je 20. svibnja napisao više neistinitih komentara na objavu lokalnog portala na Facebooku o osobi iz Županje oboljeloj od koronavirusa, „čime je širio lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana“.

M. Flego

Možda ste propustili...