Novosti
HDZ-OV PROGRAM

Racionalizacija općina, ali ne i županija
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije želio u četvrtak iznositi detalje o izbornom programu HDZ-a kazavši da će ga predstaviti javnosti kada ga potvrde stranačka tijela, ali je najavio da je racionalizacija općina, ali ne i broja županija, dio tog programa.


"Izborni program HDZ-a je u finalnoj fazi izrade, očekujemo da sljedećeg tjedna bude usmjeren prema tijelima HDZ-a. Onog trenutka kada ga tijela potvrde, počet ćemo ga komunicirati u hrvatskoj javnosti", izjavio je Tomislav Ćorić.


Upitan je li smanjivanje broja općina i županija dio izbornog programa, Ćorić je kazao da smanjivanje broja županija definitivno nije.


"Što se tiče općina, idemo u smjeru racionalizacije, funkcionalnog spajanja, smanjenja broja dužnosnika", kazao je.


Na tvrdnju da je HDZ i na prethodnim izborima obećao reformu javne uprave, Ćorić je odgovorio da ta reforma nije nešto što se može dogoditi u kratkom razdoblju. Dodao je da se Vlada u ovom mandatu fokusirala na krize.


"Mislimo da smo tim fokusom učinili dobru stvar. Govorim o krizi Agrokora, brodogradnje, COVID-a te o ekonomskoj krizi s kojom smo trenutno suočeni. To su prioriteti i držimo da smo ih dobro odradili", poručio je Ćorić.
Podsjetimo, parlamentarni izbori održat će se 5. srpnja, izborni rokovi počinju teći od 3. lipnja, a službena kampanja trajat će samo petnaestak dana. H/D.Pav.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO NOVA NAJEZDA KOMARACA U OSIJEKU I OKOLICI

Bez pravilnih tretmana imat ćemo 30 dana teške borbe protiv krvopija

2

U HRVATSKOJ 198 NOVA SLUČAJA ZARAZE, UMRLE DVIJE OSOBE

U OBŽ dvoje, u VSŽ troje novooboljelih

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Termini cijepljenja do 19. kolovoza