Sport
NOGOMET U HUMANOJ MISIJI

Pomažu Spursi, Arsenal, Chelsea...
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan zatražio je od vodećih gradskih nogometnih klubova da ustupe svoje medicinsko osoblje i opremu u borbi protiv pandemije koronavirusa s kojim velikih problema ima i Engleska.


- Mnogi su već ponudili podršku i pomažu svojim lokalnim zajednicama. Zahvalan sam na pozitivnom odgovoru koji smo dobili - naveo je Khan u pismu koje je objavio Daily Mail.


Khan je pisane zahtjeve poslao u Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, West Ham, Fulham, QPR, Charlton, Brentford i Millwall.


Gradonačelnik je zatražio pomoć u medicinskom osoblju, opremu koja se koristi u brojnim terenskim bolnicama, pokretne ugostiteljske objekte te grijače hrane i hladnjake. Tottenham taj zahtjev nije dobio jer već otprije surađuje s gradskim vlastima.


Naime, Spursi su ponudili svoj novi, milijardu eura vrijedan stadion kako bi pomogli u borbi protiv pandemije koronavirusa, dok se podzemne garaže već koriste kao skladište.


Humanitarne organizacije Felix Project, FareShare i City Harvest, tri najveća distributera viška hrane u Londonu, osnovali su London Food Alliance kako bi se osiguralo da najugroženiji ljudi u glavnom gradu ne ostanu gladni tijekom trenutne krize. Upravo stadion Tottenham služi kao jedan od dva centra za skladište hrane.
- Kao klub uvijek smo bili jasni u svojoj opredijeljenosti široj zajednici, a nikad to nije bilo važnije nego što je sada - poručio je predsjednik Tottenham Spursa Daniel Levy. H
Možda ste propustili...

NEXE KOMPLETIRA REDOVE ZA SLJEDEĆU SEZONU

Bakić igrao protiv Hrvatske na EP-u

RUKOMETAŠICE OSIJEKA VRATILE SE TRENINZIMA

Dobrodošao povratak prije ljetne pauze