Sport
SVE NAOPAKO

Bez okupljanja na EP-u u Budimpešti
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
Europsko prvenstvo u plivanju, ronjenju i sinkroniziranom plivanju, koje se trebalo održati od 11. do 24. svibnja u Budimpešti, također je odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Eurosmotra u vodenim sportovima trebala bi se održati u kolovozu, priopćila je u petak Europska plivačka federacija.

EP je tako odgođen za razdoblje od 17. do 30. kolovoza, što je tjedan nakon ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju. Međutim predsjednik LEN-a Paolo Barelli izjavio je da se razmatra i ideja o prebacivanju prvenstva u 2021. godinu, ako se situacija ne popravi u sljedećih mjesec dana.

- Na ovom je stupnju teško, ako ne i nemoguće, planirati točan datum - kazao je Barelli te dodao:

- Stoga smo se dogovorili s mađarskim organizatorima da ponovno razmotrimo situaciju krajem svibnja ili početkom lipnja, kako bismo vidjeli možemo li potvrditi te datume u kolovozu kao službene.

Mađarski ministar sporta Tunde Szabo izjavio je da nije dobro da se prvenstvo održi u sadašnjim okolnostima u kojima gledateljima nije dopušteno da s tribina prate natjecanja, a plivači se ne mogu pripremati. Tako je odgođeno još jedno veliko natjecanje koje se uskoro trebalo održati. H
17. do 30.

kolovoza održat će se eurosmotra u Budimpešti. Naravno, ako koronavirus to dopusti
Najčitanije iz rubrike