Novosti
KRŠENJA SAMOIZOLACIJE

Brojne lažne dojave opteretile su policiju
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Dvije osobe napustile su samoizolaciju tijekom srijede na području I. i II. policijske postaje Osijek. Policija je o kršenju samoizolacije istoga dana dobila 21 dojavu. Iako ljudi zovu i prijavljuju one koji doista krše samoizolaciju, ima i poziva koji ne pripadaju u tu kategoriju, ali ipak se ne radi o lažnim dojavama.


- Građani zovu ako primjerice vide susjeda izvan kuće, za kojega znaju da je nedavno došao iz inozemstva, ali nisu sigurni kada točno. Policija svaku dojavu koju dobije provjeri, ali u takvim slučajevima utvrdimo da prijavljena osoba i nije u samoizolaciji jer je možda došla iz inozemstva puno ranije ili uopće nema razloga da bude u samoizolaciji - kaže Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske. Ipak, naučeni ranijim vremenima kada se za sve zvalo policiju, podosta građana zove policiju kako bi dobilo nekakve informacije u vezi s koronavirusom - što nema nikakvog smisla.


- Sve informacije mogu se dobiti na službenoj stranici Vlade RH na internetskoj adresi www.koronavirus.hr i na novom telefonu 113. Stoga nema potrebe da građani zovu nas - kaže glasnogovornik osječko-baranjske policije.
Još uvijek postoji određeni broj građana koji ne shvaća ozbiljno samoizolaciju, ali ima i primjera gdje se građani preko društvenih mreža ispričavaju osobama koje su slučajno zarazili, dok još nisu ni znali da prenose virus. S.Lacić
Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković