Sport
KORONAVIRUS NE TJERA GLEDATELJE S HRVATSKIH STADIONA

Prije odgađanje kola
nego bez publike
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Širenje zaraze koronavirusom već je odgodilo mnoge sportske priredbe, a u Italiji nije igrano nekoliko utakmica Serie A. Zato su se pojavile priče kako bi zaraza mogla utjecati i na odigravanje utakmica 24. kola HT Prve HNL ili nekih nakon toga. Neki su mediji otišli toliko daleko da su već ustvrdili kako će se derbiji između Osijeka i Hajduka te Dinama i Rijeke igrati bez gledatelja. No pravu podlogu takve (dez)informacije zapravo nisu imale. U Zagrebu je zasjedao Izvršni odbor HNS-a, koji se uopće nije bavio temom eventualne odgode kola.

- Imali smo 50 točaka dnevnog reda, ali ni jedna od njih nije bila posvećena mogućoj odgodi redovitog kola HT Prve HNL zbog koronavirusa - izvijestio je Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a, pa nastavio:

- Naravno da pratimo situaciju oko širenja zaraze, za to se brine naša zdravstvena komisija, a u ovom trenutku nema potrebe za poduzimanjem nikakvih drastilčnih mjera, poput odgađanja utakmica. Još mi je čudnija teza da će se igrati bez publike. Takvo što nikako ne bi došlo u obzir, bar ako se mene pita. Nogomet se igra zbog publike, pa ako se, ne daj Bože, situacija sa zarazom pogorša, utakmice bi trebalo odgoditi, a ne ih igrati bez publike. Dakle, ovo kolo našeg prvenstva uopće nije bilo pod upitnikom.

Valjda neće biti upitno ni odigravanje sljedećeg, 25. kola HT Prve HNL, koje je na rasporedu sredinom sljedećeg tjedna. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike