Novosti
URSH U SSSH-U

Korak k vraćanju radnika u zajedništvo
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel i predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Tomislav Rajković sklopili su u utorak sporazum o pridruživanju URSH-a SSSH-u.

Sporazumom je utvrđena obveza poticanja suradnje na razini trgovačkih društava i ustanova u kojima djeluju organizacijski dijelovi sindikata udruženih u obje sindikalne središnjice, kao i utvrđeni poslovi koje URSH povjerava SSSH-u, navodi se u priopćenju SSSH-a.

Bliža povijest pokazala je da razbijanje sindikata i usitnjavanje sindikalne scene ne pridonosi boljoj zaštiti radnika u Hrvatskoj i njihovoj boljoj svakodnevici, istaknuo je Novosel. Potpisivanje sporazuma o pridruživanju velik je korak k vraćanju radnika u zajedništvo, jer samo zajedničkim djelovanjem kroz javne politike, organiziranje sindikalnih akcija, edukaciju, kolektivno pregovaranje i dr. možemo pridonijeti boljem životu naših članova, rekao je Novosel.

Ovo je konkretiziranje slijeda događaja na terenu i smjer u kojem bi trebao ići sindikalni pokret u Hrvatskoj, ocijenio je Rajković. Treba naći interesa za udruživanje i pokazati veću snagu u zaustavljanju trenda napadanja i smanjenja radničkih prava. Stoga je jedan od najvećih interesa dviju središnjica i sindikata koji u njima djeluju suradnja i poboljšanje međusobnih odnosa, dodao je Rajković. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO OBŽ-a UPOZORAVA:

Dio ambulanti odbija cijepiti svoje pacijente

2

SUKOB MLADIĆA IZ NUŠTRA I CERIĆA

Mladići se potukli, a očevi “zaradili” kaznene prijave

3

CARINA SE OPRAŠTA OD MANGA

Otišao vrhunski nos, noćna mora za dilere droge