Novosti
NEIZVJESNO OKO ZAGREBAČKOG GUP-A

Milan Bandić pozvao na povlačenje amandmana
Objavljeno 10. veljače, 2020.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izjavio kako je korektno da se povuku svi amandmani na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP) te je ustvrdio da tko se bude ponašao drukčije - ili ima nešto ispod stola, ili želi zaustaviti razvoj grada. "Jedino pošteno i korektno je da se povuku svi amandmani koji nisu prošli javnu raspravu, njih 80, da se izglasa GUP koji je prošao proceduru, dvije javne rasprave i suglasnosti dvaju ministarstava te da idemo raditi na dobrobit građana grada Zagreba", rekao je Bandić novinarima, ustvrdivši da amandmani nisu bili njegova želja, nego HDZ-ova. Rekao je da će Klub Stranke rada i solidarnosti povući amandmane, neće glasati za amandmane koji nisu prošli javnu raspravu te će glasati za GUP koji je prošao sve procedure.


Rekao je i da u budućim aktivnostima može skinuti rukavice i govoriti drukčije i s partnerima i s opozicijom. Uvjeren je da će GUP proći na skupštini, a što se tiče glasanja, rekao je da će HDZ-ovi zastupnici odlučiti kako će glasati.
Na početku nastavka sjednice Gradske skupštine u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegova Stranka rada i solidarnosti povukli su sve amandmane, njih 71, na izmjene i dopune GUP-a, a potom je zagrebački HDZ povukao četiri amandmana od 15, koliko ih je ukupno podnio. H
Možda ste propustili...

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti