Ekonomija
POČETKOM OŽUJKA

Osječki proljetni sajam
Objavljeno 23. siječnja, 2020.
l Osječki proljetni sajam koji se svake godine održava početkom ožujka, najznačajniji je poljoprivredni sajam naše regije. Sajam je mjesto susreta ideja, inovacija, novih strojeva i suvremenih tehnologija, saznanja u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i pratećoj industriji s naglaskom na preradi poljoprivrednih proizvoda u zdrav prehrambeni proizvod koji će svojom vrhunskom kvalitetom biti prepoznat na zahtjevnom europskom tržištu.

Osim izlagača s programom poljoprivrede i prehrane, na sajmu će biti predstavljena dostignuća i mogućnosti razvoja obrtništva u našoj regiji, koje posljednjih godina bilježi oporavak i rast u usporedbi s ostalim ukupnim gospodarskim pokazateljima.

Ove godine sajam se održava od 6. do 8. ožujka na sajamskom prostoru Pampas, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Pokroviteljstvima nastupa gospodarstvenika i obrtnika HGK ŽK Osijek i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije direktno se pridonosi poticajima tržišnog predstavljanja i promociji proizvoda i usluga brojnih gospodarstvenika i obrtnika, ne samo naše regije, nego i šire.

Visoka razina kvalitete sajamske ponude, osim sve značajnijeg povećanja broja i kvalitete domaćih i stranih izlagača, prate stručna predavanja s ciljem edukacije zainteresiranih poljoprivrednika.

Osječki proljetni sajam idealna je prilika gospodarstvenicima u istraživanju, prezentaciji i primjeni novih ideja, strojeva i suvremenih tehnologija u poslovanju, koje su od vitalnog značaja za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije u idućem razdoblju. O tome svjedoči sve veći broj izlagača, kao i doista iznimno velik broj posjetitelja iz čitave regije koji posjećuju ovu značajnu sajamsku priredbu.

Zahvalni smo svim sudionicima sajamske priredbe koji će svojim angažiranjem, idejama, pokroviteljstvom i sponzorstvom pridonijeti da 27. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM - (sajam poljoprivrede i prehrane) i 21. OBRTNIČKI SAJAM, bude i ostane primjer doista uspješnih gospodarskih događaja na čijim se temeljima planira daljnje snaženje sajamske industrije u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, o čemu svjedoče dosadašnje aktivnosti poduzete radi gradnje novog gospodarstvenog centra sa suvremenim sajamskim prostorom prijeko potrebnim za budući rast sajamske djelatnosti.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

ZAHVALJUJUĆI ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Potražnja za bakrom snažno će porasti

Najčitanije iz rubrike