Novosti
PREMIJER I PREDSJEDNIK HDZ-A:

Vlada ostvarila definirane ciljeve
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković na obilježavanju 30. godišnjice osnutka splitskog HDZ rekao je u subotu da je Vlada ostvarila svoje definirane ciljeve, a govornici na svečanosti dali su potporu Plenkoviću i njegovoj politici.

"Prije četiri godine, kada smo dobili podršku članova HDZ-a da vratimo povjerenje hrvatskih birača u najsnažniju hrvatsku stranku, imali smo nekoliko preciznih i jasno definiranih ciljeva i sve smo te ciljeve ostvarili, unatoč nekim pokušajima da se oslabi ili destabilizira naš pozicija najsnažnije stranke", poručio je Plenković. Dodao je kako je Hrvatska danas bolja, a gospodarski razvitak je zdrav. Naglasio je da je njegova vlada pokazala kako se štiti dignitet Domovinskog rata. "Jačanje položaja hrvatskih branitelja, HV-a, policije, dio su naše politike", rekao je Plenković. Naglasio je i važnost stabilnosti parlamentarne većine, rekavši da je Vlada zadržala svoj smjer. H
ISKORACI U SURADNJI
“Zadržali smo smjer s onim zastupnicima i strankama u Saboru koje su kazale da dijele programske ciljeve Vlade. Napravili smo čak i neke iskorake koji su nastojali razviti suradnju sa strankama koje nam nisu svjetonazorski bliske. Svjestan sam da to nije lako, niti živjeti s time i braniti se od eventualnih nezadovoljstava, ali drugih rezervnih bazena saborskih zastupnika i glasova nema,” rekao je Plenković o HDZ-ovoj koaliciji s HNS-om.
Možda ste propustili...