Novosti
VALAMAR RIVIERA OBILAZI HRVATSKE GRADOVE

Kreće potraga za radnicima u turizmu
Objavljeno 9. siječnja, 2020.
Poslodavci u turizmu na samom početku 2020. godine najavili su potragu za novim zaposlenicima kako bi spremni dočekali turističku sezonu i izbjegli probleme koje bi im mogao izazvati nedostatak radne snage ovoga ljeta. Tako turistička kompanija Valamar Riviera sljedećeg tjedna kreće na svojevrsnu turneju hrvatskim gradovima u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a prva će postaja njihovog tima biti Daruvar i Bjelovar, i to 13. siječnja. Uskoro ih se može očekivati i u Slavoniji.

Iz te tvrtke podsjećaju kako su najveći poslodavac u hrvatskom turizmu koji je prošle godine na vrhuncu sezone zapošljavao sedam tisuća ljudi. Prošle je godine Valamar Riviera zauzela sedmo mjesto na ljestvici top-poslodavaca u Hrvatskoj, skočivši za čak pet mjesta na ljestvici u odnosu na godinu ranije. "Osim toga, Valamar je i dalje jedina turistička kompanija koja se nalazi u prestižnom društvu top 20 poslodavaca u Hrvatskoj prema izboru gotovo 20.000 ispitanika istraživanja portala MojPosao, a koje se provodilo u 2018. i 2019. godini", ističu.

Valamar je, podsjetimo, uveo "Valamar jamstvo" kojim jamči svojim zaposlenicima minimalna netoprimanja u iznosu od 5000 do 7500 kuna za odrađeni puni mjesečni fond sati. Prošle je godine isplatio i 13. plaću u iznosu od 5000 kuna neto svim stalno zaposlenima i onima koji su radili najmanje 10 mjeseci u godini, božićnicu u iznosu od 2000 kuna neto svim radnicima na neodređeno vrijeme u trenutku isplate, dar djeci do 15 godina starosti od 600 kuna po djetetu, i dar u naravi u iznosu od 600 kuna svima zaposlenima na dan 1. prosinca, dok je svim radnicima na određeno vrijeme koji su odradili cijelu sezonu isplaćena nagrada za sezonski posao u iznosu od 700 do 1500 kuna. Valamar također osigurava smještaj i tople obroke za sezonske zaposlenike koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske, a osigurava i cjelogodišnja primanja kroz mjeru stalnog sezonca. D.Pav.
STABILNA I KVALITETNA PRIMANJA
“Kroz Valamar +3 program stalnim sezoncima jamči se zaposlenje najmanje devet mjeseci svake od iduće tri godine, što znači stabilna i kvalitetna primanja čitavu godinu, status zaposlenog radnika te produženo mirovinsko osiguranje, kao i prednost pri zapošljavanju u stalni radni odnos u Valamaru. Valamarovim zaposlenicima na raspolaganju su i drugi benefiti - posebne pogodnosti koje Valamar osigurava svojim zaposlenicima, poput popusta na proizvode i usluge kod partnera”, ističe se u priopćenju kompanije.