Sport
LIGA PRVAKA U SKUPINAMA A, B I D

Atletico jako blizu prolaska, Bayeru će trebati pomoć
Objavljeno 11. prosinca, 2019.
Večeras će se kompletirati posljednje, 6. kolo nogometne Lige prvaka po skupinama, poslije kojeg će biti riješene sve nedoumice oko klubova koji nastavljaju europsku sezonu u ovom natjecanju, ili pak u Europskoj ligi. U skupinama A, B i D ostalo je još samo jedno nepopunjeno mjesto za osminu finala Lige prvaka, u D skupini, a za njega se bore Bayer (6 bodova) i Atletico Madrid (7). "Apotekari" su u mnogo težoj situaciji ne samo zato što dočekuju Juventus (13), nego i zato što ne odlučuju sami o svojoj sudbini. Njemcima treba pobjeda, ali i pomoć Vedrana Ćorluke i njegovog Lokomotiv Moskve (3) koji bi morao ostati neporažen na Wanda Metropolitanu kod Atletica. Ono što je dodatno nepovoljno za Bayer jest to da je ruski prvak bez izgleda za europskim proljećem, pa je pitanje mogu li tako neopterećeni ili nezainteresirani pokvariti planove Madriđanima koji prolaze s pobjedom, ali i bilo kojim drugim raspletom pod uvjetom da Bayer ne pobijedi.

U skupini A PSG (13) već je osigurao prvo, a Real Madrid (8) drugo mjesto, pa je jedina dvojba tko će kao trećeplasirani u šesnaestinu finala Europske lige. Bliže tome je Club Brugge (3) koji dočekuje Real, ali ima bod više i bolji međusobni omjer od Galatasaraya koji gostuje na Parku prinčeva, što znači da će Belgijancima pripasti treće mjesto u slučaju vlastite pobjede, ali i remija ili poraza Turaka.

Slična situacija je i u skupini B, u kojoj se vodi borba samo za treće mjesto. No, ovaj put u izravnom ogledu, s obzirom na to da Olympiacos (1) u Pireju dočekuje Crvenu zvezdu (3). U beogradskom ogledu srpski je prvak dohvatio 3:1 pobjedu u samoj završnici, pa mu je večeras dovoljan remi. Oba su kluba u serijama poraza, Olympiacos je nanizao četiri u Ligi prvaka, Zvezda tri, uz "šamaranje" i gol-razliku 0:15. Iako ne odlučuje o poretku, ni ogled Bayerna (15) i Tottenhama (10) na Allianz Areni neće biti bez draži. Njemački će prvak pokušati postati tek sedmi klub sa svih šest pobjeda u skupini, a usput i podići vlastito samopouzdanje narušeno dvama uzastopnim prvenstvenim porazima koji su ga spustili na sedmo mjesto Bundeslige. Londonski će klub, pak, tražiti iskupljenje za povijesni debakl na svom stadionu (2:7), kada ih je s četiri pogotka potopio Gnabry.

Parovi 6. kola Lige prvaka: PSG - Galatasaray, Club Brugge - Real Madrid (skupina A), Bayern - Tottenham, Olympiacos - Crvena zvezda (B), Bayer - Juventus, Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva (D). G.R.
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike