Sport
CIBALIJAŠI U IMOTSKOM POLJU

Želja Vinkovčana je - vratiti se neporaženi
Objavljeno 30. studenog, 2019.
U pretposljednjem kolu jesenskog dijela drugoligaškog prvenstva nogometaši Cibalije u nedjelju igraju susret u Zmijavcima, gdje ih čeka tamošnja Croatia. Cibalia je posljednja momčad u drugoligaškom društvu, dok je Croatia šesta, uz to, na svom igralištu Marijan Šuto-Mrma bilo kome teško prepušta bodove, pa je jasno tko je u sutrašnjem susretu favorit. Naravno, domaćin.

U prošlom kolu Vinkovčani su na svojem stadionu protiv Hrvatskog dragovoljca propustili priliku, tko zna koji put, osvojiti sva tri boda, i to zbog razloga koji se provlači tijekom cijele polusezone - velikih pogrešaka u obrani. Trener Davor Mladina za to nema lijeka i pitanje je može li te probleme riješiti do odlaska na odmor koji u Vinkovcima svi jedva čekaju. U zimskoj stanci Cibalia će kupovati i pojačavati momčad, no treba završiti ova dva jesenska kola i po mogućnosti u njima nešto uzeti i pokušati pobjeći s dna tablice.

Mladina i "cibalijaši" bili bi zadovoljni kada bi u Zmijavcima ostali neporaženi, svaki bod im je itekako važan, posebice onaj u gostima. No Croatia je teška prepreka i gosti će za bilo što uzeti morati biti na svojoj najvišoj razini. I bez glupih pogrešaka u obrani kakve ponavljaju iz kola u kolo. Momčad Croatije je na svojem travnjaku samo dva puta dopustila protivniku da im uzme sva tri boda, a to su učinile druge momčadi hrvatskih prvoligaša, Hajduk II i Osijek II. Ostali su Zmijavce napuštali poraženi. Premda Mladina nema većih problema sa sastavom, nedostaju zbog tri žuta kartona samo Kerić i Pavlak, a od prije zbog ozljede nema Bajića, pred Cibalijom je težak izazov i svaki rezultat osim pobjede domaćina bit će iznenađenje. Vinkovčani ove sezone imaju tri remija u gostima, ni jednom nisu pobijedili izvan svog igrališta, sutra im ništa ne ide u prilog, ali bilo bi lijepo napraviti senzaciju u trenutku kada to nitko ne očekuje. Mladina nije otkrio koga će poslasiti na travnjak protiv Croatije, ali udarni sastav gostiju najvjerojatnije će biti: Marijanović, Bukvić, Džijan, Karaula, Salapić, Anočić, Vincetić, Matošević, Tustonjić, Dejanović i Dogan.

Antun Grgić
Parovi 15. kola
Orijent 1919 - Solin igraju danas (subota) od 13 sati (HNTV), a od 13,30 na rasporedu su susreti: Osijek II - Međimurje, Dubrava Tim kabel - Kustošija i Hrvatski dragovoljac - Sesvete. Susreti Croatia - Cibalia i Rudeš - Dinamo II na rasporedu su sutra od 13,30 sati kada će u ponedjeljak početi i Hajduk II - BSK. Jučer su igrali Dugopolje - Šibenik.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike