Sport
POBJEDA NEXE-A U VARAŽDINU

Vujović: Trenira ih Crnogorac, pa onda igraju samo drugo poluvrijeme
Objavljeno 17. travnja, 2024.
Trebalo je rukometašima NEXE-a ponovno cijelo poluvrijeme kako bi "upalili sve motore". U utorak u Varaždinu su, naime, na odmor otišli s minimalnom prednošću protiv mlade i vrlo čvrste domaće momčadi. Na kraju su gosti slavili laku pobjedu u varaždinskom Graberju (32:26).

Za nju su "dodatno radili", pa su tijekom susreta zaradili 14 minuta isključenja. Za razliku od domaćina, koji su imali samo četiri minute igrača manje. Dobili su ponovno gosti iz Našica i vratarski impuls. U drugom poluvremenu Dominika Kuzmanovića, koji je upisao četiri obrane, zamijenio je Mihailo Radovanović. Obranama je omogućio i nekoliko lakih pogodaka napadačima, pa se već sredinom drugog poluremena otišlo na lagodnijih "plus pet", a sedam minuta prije kraja susreta imali su prednost i od sedam razlike. U situaciji kada je pobjednik bio odlučen, dogodilo se malo opuštanje, pa su domaći napravili seriju od 3-0. No ozbiljno su odradili "gromovi" završnicu, što se očituje u konačnih 32:26. Imao je na kraju trener NEXE-a Veselin Vujović šaljiv komentar, na svoj račun, o različitom izdanju svoje momčadi u prvom i drugom poluvremenu.

- Znate onu priču - trenira ih Crnogorac pa igraju samo drugo poluvrijeme! Činjenica je da igramo toplo-hladno. U Sesvetama, gdje smo odigrali utakmicu kao "mora se", došlo je do potrošnje. I vidjelo se da prvo poluvrijeme ništa ne štima. U drugom poluvremenu smo većom koncentracijom ipak došli do povoljnijeg rezultata - komentirao je nakon varaždinskog susreta Veselin Vujović.

Problem u našičkoj momčadi je što su sva trojica desnih vanjskih, Ivan Sršen, Borna Manci-Mičević i Predrag Vejin, ozlijeđena. Vejin je u Varaždinu zaigrao nezaliječen, pa je Vujović kombinirao i s tri dešnjaka u vanjskoj liniji. Nakon odigranog sedmog kola NEXE je skočio na željenu drugu poziciju. Sesvete su se pokazale dobrima i protiv Zagreba, koji je u Jelkovcu slavio 34:31. Našičani su trenutno na drugom mjestu, ali su i dalje Sesvećani “na štihu”. Naime, oni su svoje susrete sa Zagrebom odradili, a NEXE još ima gostovanje u Kutiji šibica u posljednjem kolu. Prije toga susreta NEXE će, u subotu, dočekati Poreč, a onda se u Našicama igra i slavonski derbi protiv Bjelin Spačve Vinkovci. K. Lacković
Varaždin       26 (14)

NEXE        32 (15)

VARAŽDIN - ŠSD Graberje. Suci: Dražen Anušić (Klis), Dubravko Vukovac (Split)

VARAŽDIN 1930: Šutalo (7+0), Pešut, Trojko 1, Budinski 3, Novak, Kociper 1, Marčec, Borovec 2, Varšić (1 obrana), Vrbanec 4, Bajer 6, Vojnović 1, Šestak 5, Puček 1, Tači 1 i Petrović 1

NEXE: Kuzmanović (4+0), Račić 2, Bakić 2, Vejin 1, Marguč 2, Radovanović (8+1), Jotić 1, Velkavrh, Štrlek 5, Moslavac 4, Tomić 4, Cohen 2, Cenić 1, Melić 5 i Pribetić 1

Sedmerci: Varaždin 1930: 3-2; NEXE: 2-2; Isključenja: Varaždin 1930: 4 minute (Tači 2, Petrović 2); NEXE: 14 minuta (Račić 2, Vejin 2, Gadža 2, Moslavac 2+2, Cohen 2, Pribetić 2)

DRUŽENJE KOD DALIĆA
Gostovanje u Varaždinu dio vodstva NEXE-a iskoristio je za druženje s najpoznatijim stanovnikom baroknog grada, hrvatskim nogometnim izbornikom Zlatkom Dalićem. Izvršni direktor kluba Igor Bušljeta i sportski direktor Vedran Zrnić, naime, posjetili su lijepi i ugodni varaždinski restoran “Family”, u vlasništvu “oca hrvatske nogometne obitelji” i tvorca nekih od najvećih uspjeha hrvatskog sporta uopće. Putevi do srebra i bronce na svjetskoj smotri bili su glavne teme trosatnog druženja, što je podijeljeno i na društvenim mrežama.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike