Novosti
PET MJESECI NAKON ZLOČINA U ĐAKOVU

Podignuta optužnica zbog ubojstva socijalnih radnika
Objavljeno 20. studenog, 2019.

Protiv Andrije Drežnjaka (61) podignuta je optužnica zbog okrutnih ubojstava đakovačke socijalne radnice Blaženke Poplašen i pravnika Centra za socijalnu skrb Đakovo Ivana Pavića (35).


- Županijskom sudu u Osijeku danas (u utorak, nap.a.) dostavljena je optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku uz njihov kazneni predmet protiv okrivljenog Andrije Drežnjaka, zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela teških ubojstava na štetu dvaju djelatnika Centra za socijalnu skrb iz Đakova. U podignutoj optužnici predloženo je optužnom vijeću Županijskog suda u Osijeku produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog Andrije Drežnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.


Drežnjak je 9. srpnja ove godine došao u đakovački Centar za socijalnu skrb i iz pištolja kalibra 7,65 milimetara ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika, koji je s teškim ozljedama glave prevezen u KBC Osijek, gdje je operiran i gdje su se liječnici danima borili da mu spase život. Nažalost, ozljede su se pokazale preteškima, te je preminuo.
Optužnicom odvjetništvo tereti Drežnjaka da je, u uvjerenju da su mu pravnik i socijalna radnica na nezakonit način oduzeli kuću u kojoj prebiva, prema unaprijed stvorenom planu da ih ubije došao tog kobnog dana u Centar za socijalnu skrb, s pištoljem skrivenim u torbici. Došao je pred ulazna vrata centra i slagao zaštitaru da se treba javiti svom socijalnom radniku kako bi mu samo uručio neki papir i koji ga je, ne sumnjajući u njegove navode i poznavajući ga kao dugogodišnjeg štićenika centra, bez detaljnije provjere pustio u zgradu. Nakon toga je Drežnjak, tereti ga se optužnicom, otišao u ured u kojem je radio pravnik te nakon kraćeg razgovora s njim, iz pištolja ispalio iz neposredne blizine jedan hitac u glavu i time mu nanio ozljede opasne za život zbog kojih je Ivan Pavić preminuo 19. srpnja u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Potom je Andrija Drežnjak otišao u susjednu uredsku prostoriju socijalne radnice i njegove skrbnice te iz istog pištolja iz neposredne blizine ispalio jedno streljivo u njezinu glavu zbog čega je socijalna radnica preminula na mjestu događaja. S.Lacić
Miroslav Rožac

glasnogovornik Županijskog suda Osijek

U podignutoj optužnici predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv Andrije Drežnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Možda ste propustili...

ODLAZAK BRAČNOG PARA RASPUDIĆ

“Raskol u Mostu bio je samo pitanje vremena”

RELATIVNI POBJEDNIK IZBORA

U Osijeku HDZ-u uvjerljiva pobjeda

SLOVENSKI PREMIJER

Golob vjeruje u Plenkovića