Kultura
SVE ULAZNICE ZA 20 IZVEDBI RASPRODANE SU

Najveći interes pobudio “Orašar”
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Balet "Orašar" i ove je godine privukao veliki interes publike te su u prva dva dana prodaje ulaznica sve izvedbe, njih 20 - u potpunosti rasprodane. Tako je prvi dan prodaje samo na blagajni HNK u Zagrebu kupljeno više od 2000 ulaznica, dok je drugi dan, na blagajni i putem web-stranice, kupljeno više od 8700 ulaznica.

- Ove je godine bio iznimno veliki interes javnosti za balet "Orašar", o čemu svjedoči da smo samo u dva dana prodali sve ulaznice za 20 predstava. Veseli nas da u ovom vremenu naši gledatelji pokazuju toliko zanimanje te da se redovi ne stvaraju samo za utakmice i rock-koncerte, nego i za kazališne predstave. Upravo ovakav odaziv publike čini Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu istaknutim ne samo u nacionalnom, nego i u europskom kontekstu te okreće kazalište javnosti i novoj publici. Ponosna sam na veliki broj mladih koji su ove godine predano čekali ulaznice - rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Balet "Orašar" ne samo da je izuzetno umjetničko djelo, nego je postao kulturna adventska tradicija i dijelom adventske ponude grada Zagreba. Posebnost ovosezonskog "Orašara" je u tome što je riječ o novom uprizorenju kojeg će ekskluzivno za publiku Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu postaviti veliki svjetski koreograf Vladimir Malakhov.

HNK u Zagrebu zahvaljuje svojim vjernim gledateljima koji su strpljivo čekali u redovima kako bi bili u prilici vidjeti novo viđenje baleta "Orašar". T.K.
Možda ste propustili...

HRVATSKE BLUES SNAGE: GRUPA JEREMIAH’S, SUNNYSIDERS I TWO BLUE

Nakon punih šest godina, blues se vraća u Bajsić

FESTIVAL EU ARHEOLOGIJE U SKLOPU DANA AUSTRIJE

Dalekosežne veze elita tijekom starijeg željeznog doba

IZLOŽBA VLADE MARTEKA U LJUBLJANI

Opsesivna analiza jezika i uloge umjetnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

14. IZBOR ZA NOVU HRVATSKU RIJEČ

Prošlogodišnja medijska buka polučila pojačano zanimanje

2

ŽIŽEKOVA "ANTIGONA" GOSTUJE U MODENI

I prije izvedbe izaziva veliko zanimanje talijanskih medija

3

LAUBA: CANTUS ANSAMBL I LEGENDA IRVINE ARDITTI

Koncert posvećen suvremenoj glazbi dalekog Meksika