Sport
“UTJEŠNI MASTERS” TENISAČICA U KINI

Donna u skupini Azalea s Bertens i Jastremskom
Objavljeno 21. listopada, 2019.
Hrvatski dvojac, Petra Martić i Donna Vekić, ovoga je tjedna dostignuo najbolje renkinge u karijeri. Petra je 15. tenisačica svijeta, a Osječanka se nalazi na 20. mjestu WTA poretka. Na najboljim pozicijama su u tjednu kada se održava WTA Elite Trophy, završni turnir najboljih igračica izvan TOP 8, odnosno turnir za tenisačice plasirane od 9. do 19. mjesta uz jednu pozivnicu. A među tenisačicama koje će igrati na turniru Elite Trophy u Zhuhaiju su obje Hrvatice.

Tenisačice su podijeljene u četiri skupine po tri, a Petra je u grupi Orchid gdje su joj suparnice Amerikanka Madison Keys i Kineskinja Saisai Zheng, koja je za nastup dobila pozivnicu. Donna je pak u skupini Azalea zajedno s prvom nositeljicom, Nizozemkom Kiki Bertens i Ukrajinkom Dajanom Jastremskom.

- Protiv Donne sam igrala nekoliko puta ove sezone, sjajna je igračica, kao i Dajana Jastremska. Bit će jako teško, dva vrlo neugodna meča, ali pokušat ću završiti sezonu na najbolji način - istaknula je Bertens koja se nadala nastupu na Mastersu osam najboljih igračica sezone, ali je upala na "utješni Masters".

Prvog dana turnira, u utorak, Donna će se suprotstaviti Kiki, do sada su igrale šest puta i svaka ima po tri pobjede. Inače s Jastremskom je Osječanka igrala do sada samo jednom i izgubila.

Prva suparnica Martić, koja će na teren izići u srijedu, bit će domaća tenisačica Zheng, 40. na WTA ljestvici.

U Zhuhaiju su još dvije skupine, Rose i Camelila, a u Cameliji se nalaze Amerikanke Sofia Kenin i Alison Riske te Čehinja Karolina Muchova, a u Rose su Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, Belgijka Elise Mertens i Grkinja Maria Sakkari.

Samo pobjednice svake od skupine plasirat će se u polufinale koje je na rasporedu u subotu. Nagradni fond turnira je 2.419.844 dolara i pobjednica može osvojiti 700.000 dolara i 700 WTA bodova. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike