Kultura
U OTVORENOJ GALERIJI MSU-a DO 27. LISTOPADA

Street art, priroda i turizam
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Izložba BIG BERRY – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom u Otvorenoj se galeriji MSU-a može pogledati do 27. listopada. Jedinstven je to spoj street art umjetnosti, prirode i turizma nastalog u sklopu projekta BIG BERRY – BB Art colony. Na izložbi su prikazani radovi Ninja Tigera, Ines Milčić - Pekmezmed, Jadranke Lacković - ojoMAGico, Cristine Ramirez Bueno, Sanje Stojković, Rine Barbarić - malac & smola, Nine Urh i Maje Biondić, nastali 2018., te radovi: Taje Sever - Kukamkuro, Marka Ropa, Teje Kleč - Teje Ideje, Anje Polh Kralj, Dejana Kralja, Nastje Mezek, Tee Jurišić - KVAR illustration, Mete Wraber i Monike Lang, nastali 2019.


Nina Urh, prema obrazovanju krajobrazna arhitektica, prema vokaciji ilustratorica i grafička dizajnerica, trenutačno djeluje u Ljubljani u području umjetnosti i dizajna na različitim projektima. Njezinim stilom, koji je snažno obilježen utjecajem japanskog minimalizma te kubizma, dominira gradnja vizualnog prostora apstraktnim, plošnim oblicima i čistim linijama. Vlastiti stil opisuje kao minimalizam s dozom humora.


Projekt provodi od 2018. u resortu na rijeci Kupi u Sloveniji. BIG BERRY je brand koji upravlja luksuznim turističkim resortima te proizvodi luksuzne turističke mobilne kućice. Najuspješniji turistički resort, onaj smješten na obali rijeke Kupe u Sloveniji, mjesto je na kojemu se kreiraju novi turistički modeli, kao i različiti projekti koji se putem franšiza šire diljem svijeta. Jedan od projekata, kojim se turistički koncept nadograđuje dodanim vrijednostima, jest upravo BB Art colony, čiji će se rezultati prikazati na izložbi u MSU-u.
Izložba BIG BERRY – BB Art colony, Nina Urh – Luxury of Freedom u Muzeju suvremene umjetnosti predstavlja 17 autora i autorica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Španjolske, koji su u sklopu projekta izradili mural te tako stvorili ulicu umjetnosti usred prirode. U sklopu izložbe prezentiran je rad slovenske autorice Nine Urh, nastao 2018., na temu Luxury of Freedom/Luksuz slobode. Radovi ostalih autora i autorica predstavljeni su projekcijom fotografija, a informacije o projektu i autorima/autoricama dostupne su u katalogu projekta BB Mural book. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana