Novosti
POTRAGA ZA POSADOM BRODA “BOURBON RHODE”

Radman: Vjerujem da je Miškić živ, nisu sve mogućnosti iscrpljene
Objavljeno 6. listopada, 2019.
Nakon službene objave o prestanku potrage za sedam članova posade broda "Bourbon Rhode", među kojima je i hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić, obitelj Miškić u subotu je uputila apel premijeru, predsjednici i cijeloj hrvatskoj Vladi da im pomognu da se potraga za nestalima nastavi.

"Obitelj Miškić šokirana je nakon službene objave skandalozne i sramotne odluke o prestanku potrage za sedam nestalih članova posade broda ‘Bourbon Rhode‘, među kojima i je hrvatski državljanin, kapetan Dino Miškić. Obitelj je tijekom proteklih dana od tvrtke i iz drugih službenih kanala dobivala informacije kako će se za tri preostale splavi za spašavanje koje još nisu nađene tragati dok god postoji i najmanja šansa za pronalaženje preživjelih. Tri splavi nisu nađene, a potraga je obustavljena nakon samo sedam dana", stoji u otvorenom pismu obitelji Miškić.

Nakon ovog apela predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u pismu je zamolila francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da se svojim autoritetom zauzme da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem i članovima njegove posade sve dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je hrvatska Vlada u stalnom kontaktu s Francuskom, najviše preko hrvatskog veleposlanstva u Parizu i preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

- Suosjećamo i razumljivo je u kakvoj je situaciji obitelj hrvatskoga pomorca i dajemo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli u potrazi - rekao je Božinović.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u nedjelju da zajedno s obitelji i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića vjeruje da je Miškić živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene. "Izdane su upute svim trgovačkim brodovima i zrakoplovima da motre područje", rekao je Grlić Radman novinarima te dodao: "Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo."

Brod "Bourbon Rhode" potonuo je 26. rujna u Atlantiku, oko 2000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martiniquea.

Potraga za nestalima potrajala je tjedan dana, a rezultirala je pronalaženjem trojice članova posade koji su preživjeli nesreću te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14. H/D.Pav.
Nakon apela obitelji Miškić, predsjednica RH pisala je francuskom predsjedniku Macronu
Možda ste propustili...

SLOVENIJA I HRVATSKA

Suradnja na liječenju djece

BARANJSKI TURISTIČKI DJELATNICI PONOSNI NA NOVU NAGRADU

U samo tri godine drugi je put najuspješnija ruralna destinacija u Hrvatskoj

ZAŠTO VLADA NE SMIJE POPUSTITI JAVNOM SEKTORU

Plaće mogu rasti ako se sustav riješi - neproduktivnih dijelova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANJE ŽELJEZNIČKOG PROMETA

Broj putnika neprestano pada, a vlak koriste samo oni koji moraju

2

PONOVLJENO SUĐENJE ZA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI

Šišljagić i Marolin odbacili krivnju za optužbe o izvlačenju novca

3

SINDIKATI NAJAVILI NOVI RASPORED I ARGUMENTIRALI SVOJU AKCIJU

U školama u Osječkoj, Istarskoj i Šibenskoj županiji štrajk u utorak