Sport
IVICA KULEŠEVIĆ HLADAN K’O ŠPRICER

Uopće se ne opterećujem
nikakvim špekulacijama o
budućnosti, sad me zanima
samo pobjeda nad Goricom
Objavljeno 5. listopada, 2019.
Naći ćemo već načina da zaustavimo Lovrića - kaže v.d. trenera Osijeka

Hoće li i treća biti sreća za v.d. trenera na klupi Osijeka Ivicu Kuleševića? Prve dvije utakmice pod njegovim vodstvom bijelo-plavi odradili su savršeno, ali okršaj s vrlo žilavom i neugodnom Goricom nedvojbeno će biti najveći izazov za njega i momčad otkako je na klupi zamijenio Dinu Skendera.

Iako mlad prvoligaš, Velikogoričani su se u manje od sezone i pol uspjeli pretvoriti u "crnu mačku" za nogometaše Osijeka. Teško su, ili nikako, s njima izlazili na kraj u dosadašnjih pet utakmica, a već podatak koji govori kako je Gorica oba puta Gradski vrt napustila zadovoljna (pobjeda i remi nap.a.), dovoljno govori o delikatnosti zadatka koji stoji pred bijelo-plavima.

Samo pobjeda
Kulešević je, kao i uvijek, bar izvana, hladan k‘o špricer. Fokusiran je isključivo na utakmicu protiv Gorice, tvrdi, a špekulacije o njegovoj budućnosti na klupi prve momčadi uopće ga ne opterećuju.

- Nama je najvažnija samo svaka sljedeća utakmica. Ne volim velike priče i najave niti sam opterećen bilo čime što će se događati nakon te utakmice, a vezano je uz moju budućnost. Ne osjećam nikakav poseban pritisak, jer sam siguran kako ćemo momčad i ja dati svoj maksimum kako bismo protiv Gorice ostvarili pozitivan rezultat, a za nas je u ovom slučaju to samo - pobjeda - kaže v.d. trenera nogometaša Osijeka.

O Velikogoričanima je pričao samo biranim riječima. Upoznao se i s nekim lošim tradicijama koje Osijek ima u međusobnim ogledima protiv njih.

- Gorica je vrlo dobra momčad koja ima europske ambicije i one ni slučajno nisu bez pokrića. Činjenica da s njima imamo negativan skor morala bi nas mobilizirati do kraja. Zaslužuju respekt i zbog toga što nam u goste dolaze u dobrom raspoloženju nakon dvije vezane pobjede u Kupu i prvenstvu. Ne dolaze u Osijek bez ambicija, ali imamo i mi svoje planove. Čujem kako protiv njih još nikada nismo prvi zabili pogodak. Tradicije su uvijek tu da bi ih se rušilo, pa se nadam drugačijem razvoju situacije od dosadašnjih susreta. Bilo bi odlično kada bi se ta tradicija promijenila - priča Kulešević.

Jedna od novina koja je bila primjetna u igri Osijeka od Kuleševićevog dolaska na klupu jest da bijelo-plavi nakon vodstva ne povlače "ručnu", nego nastavljaju tražiti drugi pogodak.

- Nisu sve utakmice iste. Nismo srljali ni u Koprivnici, pa nećemo ni ovaj put. Napadačka orijentacija da, ali jurišanje glavom kroz zid nikako. Volim kada ne primimo pogodak, što znači da na terenu moramo pronaći pravi balans između napada i obrane - smatra Kulešević.

Kako protiv Lovrića?
Jedno od važnijih pitanja u toj utakmici bit će kako zaustaviti opasnog krilnog napadača Velikogoričana Kristijana Lovrića. Taj je čovjek u posljednjem dolasku u Gradski vrt zabio dva prekrasna pogotka, a u prvu ovosezonskom susretu gadno je maltretirao obranu osječke momčadi. Zato mu se doista treba posvetiti dužna pozornost.

- Lovrić je jedno od najboljih krila u HNL-u, u to nema nikakve dvojbe. Smislit ćemo već način kako ga zaustaviti - pomalo je tajnovit Kulešević.

Način na koji to misli učiniti nije otkrio. Hoće li problem rješavati zonski, ili će mu dodijeliti "policajca", ostaje vidjeti. Recimo, mladi Boško Šutalo u nekim se susretima pokazao kao odlično rješenje za zaustavljanje najopasnijih suparničkih napadača. Koga je on uhvatio pod svoje taj se nije naigrao.

Što se igre i momčadi tiče neće se nešto krucijalno mijenjati u odnosu na Koprivnicu. Za očekivati je kako će susret početi ista jedanaestorica kao i protiv Slaven Belupa.

- Nismo imali vremena nešto previše mijenjati, a to u ovoj situaciji nema smisla. Što se same igre tiče napravili smo neke manje korekcije koje su igrači dobro prihvatili. Dodavanja su nam bila nešto malo direktnija nego ranije, osobno više volim kada se napada prostor nego odigravanja u noge. Kako god vjerujem u kvalitetu ove momčadi, ali na terenu moramo stalno dokazivati kako smo se sposobni boriti za sam vrh. Gorica je jedna od momčadi koja pripada u to društvo i zato će to biti odličan test naših vrijednosti - smatra v.d. trener bijelo-plavih.

Gorica ove sezone nije tako neugodan gost kao što je bila prošle kada je svoj visok plasman bazirala na gostujućim pobjedama. Ove su sezone u pet susreta zabilježili dvije pobjede i tri poraza, a valjda je došlo vrijeme u kojem će i Osijek napokon upisati prvi domaći trijumf protiv njih.

- Ako mene pitate ne bi trebalo biti prevelike razlike u načinu naše igre kod kuće ili gostima. Od Osijeka se u većini utakmica uvijek očekuju pobjede i na nama je da ta očekivanja i opravdamo - zaključio je Ivica Kulešević, v.d. trener osječkog prvoligaša.

Za njega je odlična vijest što mu je napadački tandem u dobroj formi. Mirko Marić zabio je u posljednja četiri susreta, a Antonio Mance u dvije utakmice kod Kuleševića pogodio je četiri puta i tome dodao isto toliko asistencija. Obećavajuća je to statistika, jer Osijekova sudbina itekako ovisi o raspoloženju njegovih napadača. Protiv Gorice, gdje se očekuje tvrda utakmica, to će biti još naglašenije, jer bi presudnu ulogu opet moglo odigrati tko će zabiti prvi pogodak na utakmici. Osječani bi morali težiti tom cilju, jer tada bi dobar dio plana igre Velikogoričana pao u vodu. Gorica u ovom trenutku bijelo-plavima baš jako puše za vratom, pa je pobjeda i zbog toga - imperativ.

Dalibor Keler
TRADICIJE POSTOJE DA BI SE RUŠILE
TABLICA
1. Hajduk       10       6       2       2       18:6       20

2. Dinamo       9       6       1       2       16:4       19

3. Rijeka       9       5       3       1       14:7       18

4. Osijek       10       4       4       2       15:9       16

5. Gorica       10       4       3       3       13:12       15

6. Lokomotiva       10       4       2       4       15:16       14

7. Istra 1961       11       2       4       5       12:18       10

8. S.Belupo       10       3       1       6       11:25       10

9.Inter       11       1       4       6       13:21       7

10. Varaždin       10       1       4       5       10:19       7
11. kolo
PETAK

Istra 1961 - Inter Zaprešić 2:2 (0:1)

SUBOTA

l 15 sati

Hajduk - Varaždin

l 17 sati

Dinamo - Slaven Belupo

l 19 sati

Osijek - Gorica

NEDJELJA

l 19 sati

Rijeka - Lokomotiva
OSIJEK - GORICA

Početak: Subota, 19 sati

       Ivušić       Kahlina

       Majstorović       Periša

       Škorić       Jovičić

       Šutalo       Ljubisavljević

       Igor Silva       Čabraja

       Žaper       Čanađija

       Kleinheisler       Suk

       Talys       Mathieu

       Lopa       Maslowski

       Marić       Lovrić

       Mance       Ndiaye

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.856

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb).
međusobni susreti

OSIJEK – GORICA

       5       1       1       3       5:8
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike