Novosti
MARKO MILIĆ - NAJBOLJI POLITIČKI PR-OVAC

Glasnogovorniku Vlade nagrada Megafon
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Glasnogovornik Vlade Marko Milić osvojio je ovogodišnji Megafon, nagradu za najboljeg političkog PR-ovca, koju dodjeljuju vodeći hrvatski novinari koji prate rad Sabora, ministarstava i predsjednice Republike.


Miliću je nagrada dodijeljena u petak na 12. Weekend media festivalu u Rovinju koji će u tri festivalska dana, kako se očekuje, okupiti 150 predavača i više od 5000 sudionika.


Prvog dana hrvatski komunikacijski stručnjaci i politički novinari su na panelu "Svi predsjednikovi ljudi" raspravljali o tome što očekuju od predsjedničkih izbora. Novinar Andrija Jarak ustvrdio je kako bi ovo mogla biti najdosadnija kampanja, dodavši kako postoje četiri teme koje "pale Hrvate", a to su partizani, ustaše, mito i korupcija.


Na jednom od najposjećenijih panela "Tko to tamo peva: Novi val glazbenih trendova u regiji" raspravljalo se o novom glazbenom žanru, kombinaciji folka i hip-hopa. "Nikad se nisam bojala, pjevala sam pjesme koje nitko ne bi pjevao", rekla je pjevačica Severina Kojić. "Postoji samo jedno generalno pravilo, da na početku i na kraju sve završi na nečemu što zovemo folk. Možemo se mi s time zezati, ali postoji nešto što je zapisano u DNK-u ovih prostora", poručio je Tonči Huljić.
Na panelu "Panic At T Disco: Mediji, javni sektor i kultura" raspravljalo se o Rijeci, koja je odabrana kao Europska prijestolnica kulture 2020. O tome što je dobra naslovnica raspravljali su glavni urednici tiskovina iz Hrvatske Goran Gavranović, Slovenije - Robert Botteri i Srbije - Veljko Lalić. Botteri je rekao da na naslovnicama u Sloveniji najviše interesa izazivaju Tito, Hitler i Žižek. H