Novosti
TURISTIČKI SEGMENT S NAJVEĆIM RASTOM

Skup o kruzingu u četvrtak u Osijeku
Objavljeno 21. rujna, 2019.
Riječni kruzing u Hrvatskoj bilježi veliki rast. Primjerice, 2004. godine u Vukovar je uplovilo 57 kruzera, a prošle godine 231. Lani je u hrvatska pristaništa u Batini, Osijeku, Aljmašu, Vukovaru, Iloku te Slavonskom Brodu, pa i Sisku, pristalo ukupno 380 kruzera koji su doveli 51 tisuću gostiju u obilaske slavonskih, baranjskih i srijemskih odredišta. Ove godine očekuje se novi rast broja kruzera koji će pristati u naše luke.

Ovo su samo neki pokazatelji koji jasno ukazuju na značaj i potencijal riječnog kruzinga u razvoju kontinentalnog turizma. O nekoliko tema o riječnom kruzingu bit će riječi na konferenciji Panona Tour, koja će biti održana u četvrtak 26. rujna u 11 sati, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Organizatori konferencije su Hrvatska turistička zajednica i Glas Slavonije.

Na konferenciji će sudjelovati stručnjaci i dionici u riječnom kruzing turizmu - Božana Matoš, Slavija Jačan Obratov, Ivan Kelić i Stanko Škrobo. Božana Matoš je vlasnica i direktorica tvrtke Ancoris koja se bavi savjetovanjem i pripremom projekata koji su vezani uz unutarnju plovidbu, odnosno projekte razvoja luka i pristaništa na unutarnjim vodnim putovima. Matoš je od 2001., pa do 2018. godine radila u Lučkoj upravi Vukovar, s tim da je četiri godine bila ravnateljica te ustanove u čijoj je nadležnosti plovidbu Dunavom na njegovom hrvatskom dijelu. Slavija Jačan Obratov direktorica je Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude HTZ-a. Doc.dr.sc. Ivan Kelić dolazi s Katedre za marketing Ekonomskog fakulteta u Osijeku, a fokus znanstvenog rada mu je na iskorištenosti i potencijalima novih tehnologija u suvremenom poslovanju s naglaskom na turizam. Škrobo je voditelj regije Kontinentalna Hrvatska agencije Gulliver Travel, koja organizira izlete za goste s kruzera.

Ulazak na konferenciju je slobodan. I.Mikulić